Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. december 5., vasárnap

Miklóska névnapja

Mostanában mindent késve írok meg a blogomba, vagy egyáltalán nem írom meg. Hát igen, nálam is megcsappant a blogolási láz. Persze írhatnék ezer dologról, de amikor szívesen megtenném itt van körülöttem a csipet csapat, mire meg géphez jutok, akkor meg már elszállt az ihlet. Na ma, Miklós napján Karcsit lefoglalja a Macillás füzet, amit a Mukilás hozott neki, Marika meg nemes egyszerűséggel túl van a reggeli brutális orrleszíváson, öltözésen, popómosáson és szopin. Most ül a kis székében és agonizál egy kihúzófilctollal:-DD Remek játék minden, csak ne csörgő legyen, vagy bármi az ő cuccai közül.

Naszóval Miklóska és a névnapja bejegyzésre rátértve a lényeg az, hogy az ünnepelt annyira de annyira várta ezt a napot, hogy azt hiszem erre mondják, hogy fokozhatatlan. Minden apró részletet előre szeretett volna tudni. A végén már annyit nyaggatott, hogy a tegnap délelőtt mikoris már teljes kétségbeesésben volt, mert ő nem kap ajándékot és már biggyedt le a szája, remegett az álla és kezdett könnybe lábadni a szeme (ilyenkor félelemetesen hasonlít a nagynénjére, akinál pont ugyanez volt a sorrend sírás előtt), hogy közöltem vele:
-Apa egy hete megvette az ajándékot, a tárolóban dugta el, és igen, az lesz, amire annyira vágytál.
Na akkor végre helyreállt Miki lelki békéje, képes volt nagylelkű lenni, vagyis közölte, hogy az egész tortáját megehetjük, ő csak az ajándékot kéri. Csak halkan és igen kis betűkkel jegyzem meg, hogy a tortáról (névnapi) is igen konkrét elképzelése volt az ünnepeltnek. Közölte velem majd két héttel korábban, hogy ő marcipános tortát kér és ha nem tudok csinálni, akkor vegyünk egyet neki cukrászdában. Hát én végignyálaztam a sütis könyveim, a mindmegettét, a marcipánfelhasználó oldalakat és két torta kominációjából alkottam meg potom fél délelőtt kis apai segítséggel az ünnepi tortát. Hát mit ne mondjak, nem kis meló volt ezer szépséghibával, de sikerült és elsőre nem is lett olyan rossz.

Miki már nem bírta a kiképzést, így ebéd után felköszöntöttük tegnap és megkapta az ajándékát. Ajánlom mindenki figyelmébe a képsorozatot, ahol bontogatja az ajándékot. Először a kíváncsi mosoly, aztán a felismerés mosolya, utána meg az önfeledt öröm mosolya következik. Nameg a tesók a háttérben, Karesz meg Matyi ahogy kíváncsiskodnak...
Azt is csak halkan jegyzem meg, hogy Miki alig evett a tortából. Mi azért apával elég komolyan leteszteltük és a krémbe legközelebb nem fogok annyi vajat tenni:-DD

17 megjegyzés:

  1. Isten éltesse az ünnepeltet!
    A tortához gratulálok, nagyon ügyes vagy!

    Puszi: Dorka

    VálaszTörlés
  2. Szia!!
    Boldog szülinapot a nagyfiúnak!:-))
    Dóra, jó lenne, ha többet írnál, mert én szeretem a bejegyzéseid, a fényképeket is,meg a hozzáállásod az élethez(legalábbis, amit megtudok a blogból).Ma pl elolvastam az utolsó 3 bejegyzést, amire nem volt időm, és annyira jó volt máshová, hozzátok kerülni, szóval, tessék irogatni, én pl várom!:-))(ismeretlenül is)

    VálaszTörlés
  3. én teljes egészében megértem ezt a "szegény gyereket"!!! :D
    Én hatodikán születtem Szent Miklós napján. Kész rémálom volt mindig, hogy most akkor mi van? az egész világ ünnepel, de hát nyílván nem engem...erre azért hamar rájöttem... és akkor az én születésnapommal mi lesz? Ha más kap ajándékot az én születésnapomon, akkor én miért nem kapok egész évben...??? :DD
    Szóval, nem egyszerű ez, kérem! Értem én! De mindenesetre, Isten éltesse az ünnepelteket! :D

    VálaszTörlés
  4. Miki egy igazi sóvárgó gyerek. Tegnap kb este 7-re sikerült összerakni a névnapra kapott LEGO-ját. De az új játék élménye nam tartott nagyon sokáig.
    Ma reggel út közben az óvi felé már azért siránkozott, hogy a Mikulástól kapott matricás füzetet reggel nem volt ideje ragasztgatni, hanem meg kell várnia az estét. Majd hamarosan áttért kedvenc témájára: a következő ünnep a Karácsony lesz, és hogy mit is szeretne ő akkor kapni. :)

    VálaszTörlés
  5. Javítás::-DD Boldog névnapot!!!

    VálaszTörlés
  6. :)) ez tetszett, Viktor.."mit is szeretne ő akkor kapni"... Hát erről van szó, nem??? :) Teljesen rendben van ez a kölök :DD

    VálaszTörlés
  7. Boldog névnapot Miklósnak! Dóra szuper lett a torta:-)))

    VálaszTörlés
  8. Boldog névnapot Miklóskának!

    VálaszTörlés
  9. Boldog névnapot Mikinek!Olyan nagyfiú már!

    VálaszTörlés
  10. Boldog névnapot Mikinek!
    Azért van aki nála rosszabbul járt, mert van egy rokonom, aki december 24-én született, és Éva a neve... na azért az már igazán gáz nem?

    VálaszTörlés
  11. jaj és szerintem klassz lett a torta!!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Boldog névnapot Miklóskának!!!!

    VálaszTörlés
  13. Nem csodálom,hogy alig evett a tortából,ilyen szuper ajándékot kapnék engem is csak az kötne le.A torta ügyes és Mikitől függetlenül biztos elfogy.

    VálaszTörlés
  14. Hű de jó,hogy Viktor ilyen reálisan lát.Dóri érzelmileg figyel és a kettő együtt tökéletes.Pokoli nehéz lehet most Nektek,ez ebben a karácsonyi időszakban sok.Mindenkire figyelni külön.A sok is kevésnek tűnik?Erre nem tudok mit mondani,de az biztos,hogy nem csak jellemhiba.A világ diktál.Helytállni ennyi teendő között nagyon nehéz lehet!De nagy öröm.Biztosra tudom.

    VálaszTörlés
  15. Boldog névnapot Mikinek!

    A torta is szuper!

    VálaszTörlés
  16. Köszönjük mindenkinek a gratulációkat!

    Hesztia! Boldog szülinapot! (kis késéssel)

    Iszit! Hát Éva rokonodat nem irigylem:-DD

    Beáta! Hát igen, elég nehéz lépést tartani, főleg azt megmagyarázni, hogy ha a Jézuska hozza az ajándékot, akkor miért nem lehet bármit választani... Már érzem, hogy nem elegendő indok, hogy nem szeret a Jézuska annyira cipekedni, meg a többiekre is gondolni kell. Miki már azt is mondta, hogy küldjünk a Jézuskának pénzt, hogy azt kérhessen, amit csak akar (mármint ő, Miki kérhessen, amit akar)

    VálaszTörlés