Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. november 18., csütörtök

Marika fél éves

Szinte még csak nemrég született a kiscsaj, máris fél éves lett. Nekem ez hihetetlen, mert nem éreztem, hogy ennyire rohan az idő vele. Még azért mindig kicsi, olyan kis gyurmáznivaló, husis csajszi, de látszik rajta, ahogy jön az esze:-DD Ha csak ránéz valaki, rögtön mosolyog, nevet. Szinte mindig jókedvű, csak a délutáni alvásból ébred sírva. Lassanként kialakított egy stabil alvási rendet magának. Délelőtt egy órát alszik, délután jó esetben kettő, de inkább másfél órát. A két alvás között viszont el kell telnie úgy két órának, különben esélyem sincs ebéd után letenni:-DD

Ma voltunk védőnőnél. Marikám 65,5 centi valamint 6580 gram. Védőnő pont jónak találta a csajszit minden szempontból. Láthatta, hogy mocorog ezerrel, majd leugrott a pakolóról. Pelenkázni is elég nehéz, folyton pördülni akar, egy fél másodpercet sincs nyugiban. Azt hiszem mint baba nagyon-nagyon hasonlít a Matyira. A másik két fiam ilyenkor egyrészt még csak feküdt, mint az iszap és egyébként is nagyon nyugisak voltak, sokat-sokat aludtak.

Sokat ügyesedett, szépen forog hasáról a hátára és fordítva is, de csak a bal irányba. Most forgatgatom mindig az ellenkező irányba is, hogy az is alakuljon. Egyébként nem látom, hogy féloldalas lenne. Mindennel játszik, az elkapom és a számba tömöm effekt még természetesen fennáll. Most hasonfekve már tolat hátrafale és irtó édesen nyomja fel a popsiját az egekig, hogy előre haladjon, látszanak a kúszó mozdulatok első jelei a mozgásán.

Hihetetlenül csiklandós, annyira aranoysan tud göcögni, sőt már előre tudja, hogy csiki lesz és előbb kibuggyan belőle a nevetés, minthogy hozzáérnék. Zabálnivaló!

Foga még mindig nincs, néha nézem az ínyét, de asszem csak beképzelem, hogy valamit látnék. Sokat taknyolt és a változatosság kedvéért most is náthás ezerrel. Szinte el sem rakom az orrszívót, mert már vehetném is elő, így tegnap a 4 friss vastag sárga taknyolás megkezdésekor beizzítottuk orvosi javaslatra az első Amoxicillin adagot. Remélem, hogy ha ezt a kúrát végigcsináljuk, akkor vége lesz ennek a kilátástalan takonykórnak.

Ezer neve van Máriának. Ezt tényleg csak erős idegzetűek olvassák el: Mária, Marika, Malika, Mari, Mali, Mári, Mariska, Marcsi, Marcsu, Marcsika, Maruka, Maruszja, Mirjam, Mirdzsem, Mirdzsi, Cuca, Cucmák, Cucmákovics, Cinci, Cucu, Cucuka és egyszer nagyon vicces kedvemben mondtam azt is, hogy Marhika, de miután a fiúk fél napig ezen röhögtek inkább abbahagytam, mert még a végén ráragasztják. És a vicces nevekkel vigyázni kell, mert amit mi aranyos becézésnek érzünk, az lehet nagyon ciki is, mint anno a Csibepöcsös eset.

Karcsi és Botond keresztelési megbeszélésén voltunk a pllébánián. Antal atya egy kicsit Matyival beszélgetett.
-Látom te már nagyfiú vagy, biztos sokat segítesz már anyukádnak. Hogy hívnak, kisfiam?
-Mátyás.
-De biztos szokott valahogy becézgetni anyukád. Kiscsillag, bogaram. Biztos van valami beceneved.
-Igen. Csibepöcs.
Hát én égtem mint a Reistag. Szerencsére Antal atyának sikerült megőriznie komolyságát, és nem is prédikált ki a következő vasárnap. Annyit azért megjegyzett, hogy a kedves anyuka de elpirult. Hát ez volt. És én tényleg csibepöcsnek hívtam a fiúkat de minden negatív töltet nélkül. Azóta nincs semmi ilyen jellegű becenév. Már a Mátyás-kolbászt is mellőzöm;)

Evésben még mindig teljes a sikertelenség. 4,5 hós kora óta próbálkozom. Volt már alma, banán, őszibarack gyümölcsből és persze bébiételből is. Próbálkoztam főzelékkel is kanállal és cumisüveggel is. Szerintem eddig összesen talán ha két kanálnyi kaját sikerült belemernem ezer próbálkozással együtt, akkor túlzok. Pénteken jön doktorbácsi hozzánk Kareszt oltani, na majd akkor kivesézzük a témát. Tejem viszont már kevesebb, mint amennyit Marika igényelne, így van, hogy napi 9-10 szopi van, ebből éjjel legalább 3. Szóval én itt mondanám azt, hogy nekem ez már sok, úgyhogy vettem egy doboz Beba2-t, mert lassanként kikészít a csajom. Persze lehet, hogy ezt is képtelen lesz elfogadni és ugyanúgy fuldoklik majd a nyelvére került tápszertől, mint a többi más kajától. Nincs mit tenni, el kell fogadnom a tényt, hogy majd két érettségi tétel között is megszoptathatom a gimi mosdójában:-DD

14 megjegyzés:

  1. Hát ezen a Csibepöcsön úúúgy elhaltam:D
    Marika pedig tündéri kislány, még mindig:)

    VálaszTörlés
  2. én is majd szembeköptem a számítógépet kávéval!! :DDD
    Tényleg zabálnivalóan édes Marika. Nekem ezek a tágra nyílt szemmel rácsodálkozós képek a kedvenceim :DD
    Isten éltesse sokáig!!

    VálaszTörlés
  3. Neked nem tunt fol, hogy egy naaaagyon pindurkat hasonlit a ket csajszink egymasra??? Lehet csak en latom igy:D
    A cucmak es a cinci nalam bevalt nevek, bar a cucmak modosult muszmakra:D nem normalis komolyan milyen lokott tud lenni az ember, ha kisbabak kozott el:D
    Nalunk is kinszenvedes a fozelek..a gyumi johet, de az elobbinel folyton megy a cirkusz:( Remelem valtozhat ez meg..Napi 9-10 szopihoz meg kitartast!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy a Csibepöcs derültséget tudott kelteni:-DD

    Adri! A szájuk, az enyhén ritkás haj és ha Marika is nagyra nyitja, akkor a csodálkozó szem dettó ugyanolyan!!!! Már én is néztem.
    Hülye név adásban Matyi a csúcs, aki Miki nevű kisöccsét így hívta:
    Babóka-varga-bogyófej-selmeci-miklós-miki-györgy. Hogy honnan ez a név? Passzolom;)

    VálaszTörlés
  5. De csinos :))

    És mekkora már!
    Én végigolvastam a beceneveket :) A csibepöcs még nálunk is emlegetett téma :-D

    VálaszTörlés
  6. Éljen sokáig a kisangyal! Nagyon aranyos azokkal a hatalmas szemekkel:-)

    VálaszTörlés
  7. Milyen gyorsan telik az idő, mekkora már Marika!! Olyan édes, elfogadnám!!:-))

    VálaszTörlés
  8. Antal atya jó fej lehet:)
    Tündéri ez a kislány!!! Boldog felediket!

    VálaszTörlés
  9. A hason fekvő kép teljesen levett a lábamról:)
    A beceneveken nagyokat nevettem:D
    Jó egészséget nektek!

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű ez a kislány!Repül az idő,ha már a negyedik megosztott figyelmet kap.Ez van.Az etetés azért aggaszt,mert van ismerősöm aki a két és fél éves lányát is szoptatja és ez nem jó.Persze csak szerintem.

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm mindenkinek Marika nevében a gartulációkat:-DD

    VálaszTörlés
  12. Csodaszép,édes kiscsaj!!! Jó is az szoptatás, mindenkinek más gondja van vele,Messze van attól, hogy az milyen felhőtlen és kizárólag boldog dolog!

    VálaszTörlés
  13. Most már jól indul a napom! :)
    Jó volt olvasni soraid!Milyen gyorsan telik az idő!
    OLyan jó, hogy ennyi fotót hoztál!
    Tündéri a lánykád!

    VálaszTörlés