Gyerkőceim életkora

2010. május 14., péntek

Egy nap híján 40.

Hát nem gondoltam volna, hogy az nlcafe májusi topicján lesz még olyan, hogy beírom, hogy Dóra és Marika 39+6. Aki rendszeres babás fórumozó, az tudja, hogy itt a szám a hetet és a napot jelenti a két név után. Holnap töltöm a 40. hetemet. Most már a suliban a portás bácsi, az oviban vadidegen óvónénik és anyukák is azt kérdezik, hogy mikor lesz ebből baba. Ha valaki meglát, már csak összecsapja a kezét, hogy: Te még egyben?!?!
Komolyan a 4 fal között kéne ülnöm, mint egy betegnek, hogy ezeket a kérdéseket elkerüljem. Minél többen kérdezik, annál jobban fáraszt a dolog. Reméltem, hogy egy negyedik gyereket nem "kell" végig kihordani, de úgy látszik valahogy tényleg úgy vagyok összerakva, hogy a srácaim baromi jól elvannak a pocakomban odabenn.

A héten már alig főztem. Bevallom, irtó nehezen férek oda a tűzhelyemhez, általában mire végigkevergetek egy kaját, majd leszakad a derekam. Hétvégén ha még egyben leszek (és már őszintén szólva el sem hinném, ha osztódnék!) sütök egy nagy csirkét, mert napok óta erre vágyok és azt még a fiúk is szeretik.Vasárnap kell mennem legközelebb be a kórházba Judithoz, a szülésznőmhöz. Majd eldug benn a szülészeten és csinál egy nst-t nekem, és megígérte, hogy megnézi hogy áll a méhszáj. Jövő hétre kér nekem egy uh beutalót is, hogy lássuk, mi a helyzet odabenn. Csak jelzem, hogy ha véletlenül neadjisten vizsgálat közben elfolyna a magzatvíz, ígérem, hogy nem haragudnék meg:-DDD Jövő héttől lesz megint Fülöp doktor is. Lehet, hogy rá vár Marika? Egy biztos, a csodaszép Ajka kristályokat megvetettem a szüleimmel. Ezeket kapják ajándékba idén tőlünk a szülésznő és a nőgyógyászom. Ha ügyeletes szülésszel szülök (mint mindig), akkor annak csak meleg kézfogás jár:-DD Mutatom is. A boros lesz Judité, a konyakos meg Fülöp doktoré.
Aztán ha már fotók, akkor megmutatom Marika lakosztályát. Anikó barátnőméktől kaptuk kölcsön ezt a mózeskosarat. Csináltatunk bele új szivacsot, mert a régi már nagyon lestrapált, ez lesz a köszönet a kosárért, amibenMarika 3-4 hónapot ki tud húzni. Utána menthetetlenül össze kell raknunk a kiságyat és be kell zsúfolnunk a gyerekszobába;)

6 megjegyzés:

 1. Szépek a kristályok!

  A mózeskosár is jól néz ki! Azért kíváncsi vagyok, hogy tényleg elég-e Marikának 3-4 hónapra. Csak mert olyan picikének tűnik :) Tényleg azt sosem mondod, hogy mekkorára saccolták uh-n?

  VálaszTörlés
 2. A 36 hetes uh-n volt 2700 gramm már Marika. Akkor annyit mondottaz ultrahangos, hogy lesz ez a gyerek úgy 3800 gramm a végén...

  VálaszTörlés
 3. Remélem a következő képen már Marika ott szuszog a mózeskosárban! :) Egy ideig biztos jó szolgálatot fog tenni!

  Szépek a kristálypoharak is!

  VálaszTörlés
 4. Jaj,de izgi!!
  Nekem is mind késve érkezett,iletve éppen időben.:-)Az utolsó napok, órák, percek... olyan furcsa ajándéknak tunnek!
  Nagyon szép Marika kosara!
  És a hímzéseid is csodaszépek, ezek nekem is megvannak, várják szépen a sorukat!

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörűek ezek a kristályok, a baba szoba pedig olyan vidám :))

  VálaszTörlés
 6. Szuper kis fészket készítettetek a babának!

  VálaszTörlés