Gyerkőceim életkora

2019. július 7., vasárnap

Hit Remény Szeretet (1)Mostanában ezen ügyködöm. Ajándékba készül. Illetve már rég át kellett volna adnom, de természetesen nem sikerült sem időben elkezdenem, sem befejeznem. Így aztán meg is kérdeztem Zoli atyát, hogy egy újmisés papnak meddig lehet ajándékot adni? Mondta, hogy egész évben, amikor pappá szentelték. Tehát december 31-ig még van időm a befejezésre és a keretezésre is.

A mintát itt találtam. Eredetileg anno arra szántam, hogy a saját Bibliámat borítsam be vele. Már akkor is filóztam, hogy a három szín kombinációját használjam, vagy legyen csak egy színnel készítve... Nekem valahogy az egy szín jobban bejön, de talán a saját Bibliámra majd feinflobán meghímezve a sárga-kék-piros kombinációt fogom használni.

Zoli atya nálunk volt diakónus Albertfalván. Mivel irodistaként a plébánián dolgozom, így sokat beszélgethettem vele. Kedves fiatal srác, nagyon jó látni, hogy micsoda fiatalokat kap az egyház! Ott voltam a papszentelésén is Esztergomban, ami megható volt, igazán ünnepélyes és szép, de szomorú is egyben, mivel ebben az évben az egész Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében őt szentelték csak pappá. Van 4 fiam, hátha az egyik meghallja a hívást. Én nem bánnám, de ugye nem rajtam múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése