Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. január 25., szerda

Szilvásgombóckendő és sapi

Mindennel el vagyok maradva. Még a blogon is:-D Próbálom behozni az elmaradásom itt is és az életben is. Itt kéne pár képet mutatnom, amik még előző évben készültek. Mivel fényképalbumba már ritkán teszünk képeket (Sajnos. De ezen az állapoton is szeretnék változtatni!), itt a blogon meg visszanézve a bejegyzéseket mindig lehet emlékezni. Szóval fel kéne tölteni pár karácsonyi-szilveszteri képet. Nameg bekereteztettem apa ajándékát, sőt már át is adtuk, tehát azt is mutatnom kéne. Közben volt egy keresztelő is nálunk. És készült a legkisebbről egy csomó-csomó új fotó. Na de ez a munkám van legrégebb óta készre horgolva. Mutatom hát. A modell nem volt túl lelkes eleinte, aztán betegre nevette magát, hogy csiklandozza a nyakát a sál.

 

Egy sima sapi egyráhajtásos pálcákkal készítve, a fülrésznél rövidpálcákkal befejezve. És mivel maradt ebből a gyönyörű fonalból, így készült egy szilvásgombóc nyakmelegítő Annás könyve alapján gyerekméretben. Mivel közben elfogyott a Ninától vásárolt fonal (Pillow), és hát csak egy pici kellett, ezért egy kevés Barkás Gilicével kipótoltam, ha már volt maradékom belőle a fiókban. Így már nagyon csajos lett, kissé rózsaszín, de nekem tetszik. Kapott a nyakmelegítő pár gombot, a sapi meg egy pompomot, mert Marika be van oltva a sapin a virágok ellen. Eleinte azt terveztem, hogy alábélelem mindkét darabot, meg is vettem a poláranyagot hozzá, aztán nekiláttam, de nem tetszett. Maradtak béleletlenül.

És mégegyszer a fonal, amivel eszméletlenül szerettem dolgozni. Jó volt, hogy minden pálcánál más-más szín került le a tűmről. Azt hiszem beleszerettem a kézzel festett színátmenetes fonalakba. Ez van!

8 megjegyzés:

  1. Milyen szép nagylány már Marika ! Nagyon tetszik az együttes, biztos finom puha , és meleg , nem csak szép ! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát igen, Marikán is látni, hogy repül az idő. Igen közhelyes, de igaz.
      Az együttes ici-picit szúr csak, szerintem teljesen hordható. Emlékszem nekem vlt olyan gyapjú pulcsim, amiben kínszenvedés volt minden perc.

      Törlés
  2. Eszméletlenül jól néz ki a munka!
    Én sem bírom a kötött holmikat.
    Semmiről nem vagy lemaradva, írsz amikor jól esik. Mi meg nézzük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért pótlok szépen sorban már csak magam miatt is. Szombaton elutazunk, addig szeretnék a végére érni. Nameg a mosnivalónak és a vasalnivalónak is. Meg a ruhákat is végig kell nézni, hogy miket ajándékozhatok tovább.

      Törlés
  3. Ez nagyon tetszik, főként a nyakmelegítő! Jól áll Marikán!

    VálaszTörlés
  4. Szuper cuccok egy szuper kislányon, Marika remek modell:-))) A csikizős nyakmelegítőnél nincs is viccesebb dolog:-)
    Színeiben és kidolozásában is remek darab mindkettő!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen! Ha már kicsit enyhébb az idő, akkor már ár is merem adni!

    VálaszTörlés