Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. január 10., kedd

Nagyikendő készen

Mutatom, hogy milyen lett a kész nagyikendőm.

Végül maradt benne az a majdnem barna, de inkább szürkére hajazó szín. Nem voltam lusta, elmentem a Barkába és végignézegettem a színpalettát személyesen. Még Lacit is elcipeltem magammal. Az egyik eladó csajszival végignéztük a barna színeket és megegyeztünk, hogy a lehető legjobb "barnát" választottam a netről. Vagy maga a fonal színe nem stimmelt, vagy a textúrája, ha hasonlítgatni kezdtünk. Úgyhogy újult erővel horgoltam ezt a Big Merino barnát a Morbidone fonalak mellé, de azért picit sajnáltam, hogy a kezdő barna színem elfogyott, azzal szép meleg színe lett volna az egész kendőnek.

Végül hatalmas lett. 50 sort horgoltam bele a szokásos technikával, hogy napi 3x vettem elő, csináltam bele 30 nagyiblokkot, ami nálam a 3 db egyráhajtásos pálcát jelenti. Így nem készült ki a kezem, sőt a gyakorlástól mondhatom, hogy egyre többet bírt. Ahogy haladtunk a kocsival Ajka felé karácsonyozni, még a rövidpálcás szegősort csináltam. Sikerült befejezni, oda is tehettem a karácsonyfa alá, aztán újra hazahoztam, mert a blokkolása ugye elmaradt. Sokat nőtt a kendő a blokkolástól, végső mérete: hosszú oldala 150 cm, rövidek 110 cm. Hatalmas! Ette a fonalat, kicsivel több, mint 60 dkg ment bele.
Nekem nagyon tetszett, mamának is, de bevallotta, hogy neki kell egy kis megszokási idő, hogy hogyan is hordja, mert ilyen kendője még sosem volt. Mondtam, hogy rábízom, tőlem otthon is burkolózhat vele, ha hűvös a lakás. Kapott mellé egy szép sáltűt, amit a Meskáról rendeltem. Innen. Nagyon szép munkái vannak az alkotónak, vettem tőle még apósom feleségének egy hajcsatot is. Megint vágattam a hajamból, de ha hosszú lenne, egy ilyennek én is örülnék.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett... és biztos jó meleg is...
    Nagy családnál, gondolom tervezés nélkül nem is menne normálisan a kerék...Jó szervező vagy, ráadásul marad idő a kézimunkára is ... valamit nagyon jól csinálhatsz...
    Tudom nem választani mutatod az elkezdett kézimunkáidat , de lehetne válogatni..
    Napokba láttam ,hogy az anyuka hátán aludt egy nagyobbacska gyerek, elől meg egy picurka, és úgy horgolt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera, Anyuka ezt milyen pózban csinálta???

      Törlés
    2. Jaaa, akkor valami bébihordozó cuccban?:-D

      Törlés
    3. igy van... elől is meg hátul is...Elől a baba alig 1-2 hónapos lehetett, a hátsó baba már elég nagynak tűnt... jó hogy birja...az anyuka. mert alvó test még nehezebb...

      Törlés
    4. igy van... elől is meg hátul is...Elől a baba alig 1-2 hónapos lehetett, a hátsó baba már elég nagynak tűnt... jó hogy birja...az anyuka. mert alvó test még nehezebb...

      Törlés
    5. Vera! Csak próbálkozom, néha ügyesen megy, néha vért izzadva. Csak ha ez utóbbi van, akkor blogot íni sincs időm:-DD

      Azért jól bírja hát ügyileg az az anyuka. Enyim hátam már rohadtul vacak, alig várom, hogy mihamarabb tornázzak-ússzak rendszeresen, szerevezett keretek között. Itthon folyton ellazsálom.

      Törlés
  2. Kimondottan szép a kendőd ezzel a szürkével, így nem annyira " barna" és kellemes a színhatás is. Nekem. Biztosan tetszett Mamának is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Egyébként esti fénynél a szürke is szép barna.

      Törlés