Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. január 12., csütörtök

Luca-S: A nyár íze

Azta milyen sok bejegyzést írtam már 2017-ben! Tegnap lettem kész ezzel a hímzéssel, amit egyébként a kacskaringo.hu-ról rendeltem, mert már hímzőkészleteket is lehet venni náluk.
Nagyon szerettem készíteni leszámítva azt, hogy irgalmatlanul nehéz volt 40 ct-s anyagra készíteni 1 szállal. Eleinte próbáltam szabad szemmel, az nagyon nehéz és rémesen lassú volt, aztán végül a nagyítós állólámpám alatt öltögettem. Ez bevált, sokkal jobban haladtam. A készlethez egyébként 18-as aida volt mellékelve, de úgy éreztem, hogy ez a minta vászonért kiált. Mivel nekem nem nagyon van itthon 40-es vásznam, így rendeltem Nina boltjából halvány rózsaszín vásznacskát (is). Tényleg nagyon halványan rózsaszín, szóval jól mutatott rajta a hímzés. Már elszaladtam vele Mónikához, a keretezőhöz, mert jövő hétvégén oda szeretném adni apukámnak, hiszen az ő karácsonyi ajándéka.
Viszont mivel így igénybe vette a szemem, így úgy döntöttem, hogy nem halogatom, hanem elgaloppozok még januárban az optikába. Ott mindig kérem, hogy ne a masina, meg az optikus kislány, hanem a heti 1 alkalommal rendelő szemész nézzen meg. Szóval holnap bejelentkezem, mert úgyis a Lacika receptjei miatt be kell mennem Albertfalvára, szóval egy füst alatt letudom a dolgot. Aztán ha minden jól alakul, akkor februárra lesz egy csini új szemüvegem, ami bababiztos. Ha meg túl drága, akkor a régi szemüvegembe csiszoltatok új lencsét, aztán pont.
Nade jöjjenek még képek a kész hímzésről:

 
 
 

Figyelem! Mivel egy hímzést sem csinálok meg kétszer, ezért, aki szeretné, a maradék fonalakat és a leszámolóívet szívesen elküldöm annak, aki elsőként kéri itt egy megjegyzésben. A fonalak szerintem garantáltan elegendőek még egy alkalommal való hímzéshez.

10 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, aprólékos munka :) Csodaszép lett 40ct hímzővásznon.
    Engem szoktál kérdezgetni...És akkor most gyónj meg: TE mikor hímzel??? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lacika még nagyokat alszik. Délután van, hogy akár 4 órát is. Olyankor lopok magamnak egy fél-egy órát. Este már semmire sincs időm sajnos, de elvileg majd arra az időszakra tevődik át a hímzésidőm.
      És köszi:-D

      Törlés
  2. Nagyon szép lett!
    Igen, szerintem is új szemüveg kell.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép! Ha más nem jelentkezett ,én kérném a mintát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anita! Dobj egy mailt a sneszalay@gmail.com címre nekem a címeddel együtt. Amint tudom postára dobom a készletet.

      Törlés
  4. Kellemes, gyönyörű minta, a 40 ct pedig :-O , én őszinte csodálója vagyok minden szabad szemmel 40 ct-os vászonra hímzőnek.Bár szemüveg nélkül hímzek még, de a 40 ct-os vásznat sajnos már nem látom. Pedig szeretném látni,mert olyan klassz egy-két minta egy sűrű vásznon....Én is elmegyek a szemészetre....szóval gratulálok a munkádhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. A hímzéshez már én is leveszem a távollátó szemüvegem. Bakker, ez már az öregedés?

      Törlés
  5. Egyszerű és mégis nagyszerű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mostanában ritkán vagy a blogodon. Pedig de megnézném azt a Dim koszorút készen!

      Törlés