Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. január 14., szombat

Laci 3 hónapos

Azt ígérték (a védőnő és az okos könyvek), hogy mire Laci 3 hónapos lesz, a pocakfájás elmúlik. Tudom, hogy ez csak amolyan "nagyjából igaz állítás", mert Laci még mindig tud olyan visítást csapni, ha két fing keresztbe áll, hogy szerintem a két ajtóval beljebb lakó szomszéd is hallja. Mostanában minden nagydolgot tíz perces visítós menet előz meg. Filóztam is azon, hogy milyen hülyén venné ki magát, ha mi felnőttek is így csinálnánk. 10 percet könnycsorgatva zokognánk, aztán elrongyolnánk a legkisebb helyiségbe... Na nem szoktam pici fiam kiröhögni, általában együtt szenvedek vele, mert ő a kezemben kínlódik zokogva én meg próbálom tartani, ami néha nem kis meló, úgy feszíti magát. A hátam már oda, folyton fáj, hiába az uram által rendszeresen nyújtott hátmasszázs. Mostanában inkább ennél a zokogásnál kibontom a rugiból és próbálom masszírozni a hasát, ha az sem jön be, akkor a kis térdeit felhúzom a hasához és azzal görgetem jobbra-balra. 10-ből 7x beválik, a maradék hármat meg ki kell bekkelni. Ha megvolt végre a nagydolog, akkor már vigyorog is, folytatódhat a szopi, lehet csörgőzni.
 

Voltunk csütörtökön védőnőnél mázsáláson. Lacika 6 kiló és 60 centi. Én elégedett vagyok vele. Továbbra is nagyon klassz éjszakáink vannak. Esti fürdés, aztán valamikor 3-5 között kelünk egy alkalommal. Utána hosszabb-rövidebb idő után visszafekszem aludni és reggel fél kilenckor jelentkezik általában reggelire a fiatalúr. Mégis folyton fáradt és álmos vagyok, szóval asszem kéne szednem egy kis vasat. Most a c-vitamint tömjük ezerrel, mert minden szinten tiszta vírus a környezetünk. Matyiéknál Pannonhalmán egy teljes osztályt hazaküldtek hányós-fosós vírus miatt. Remélem hozzájuk nem gyűrűzik át a betegség. Mikiék osztálya már jobban van, de a hét elején 14 hiányzó volt náluk, napi szinten írtam a leckét a közös levelezőlistára. Fele hányós-fosós, másik fele magas lázzal volt otthon (Talán influenza, de erről senki sem nyilatkozott). Marikáék még tartják magukat. Jövő hét végén lesz Laci keresztelője, remélem addig senki sem dől ki. És remélem utána sem, mert a síszünetre szeretnék hazamenni Ajkára a gyerekekkel. Bár a szüleimmel ezt még nem egyeztettem:-D
 

Mit tud Laci? Ha olyanja van, néha már hangosan nevet. Ügyesen tarja hason a fejét, kiemeli a mellkasát, bár a jobb kezével ügyetlenebbül támaszt, de hát gyakorlat teszi a mestert. Sajnos a hasazást kissé büntiként éli meg, jobban szereti háton fekve szemlélni a világot. Legügyesebben persze pucéran nyomja a hasas feladatokat, minden fürdés előtt este edzünk egyet. Nameg mostanában már nap közben is egyre többször teszem hasra dacára annak, hogy még mindig sokat bukik. Folyton savanyú tej szagúak a ruháim (meg az övéi is). Kezd valamiféle rendszer kialakulni a napjában. Délelőtt fenn van, aztán kisebb szundi, és minden délután alszik vagy 3 órát egyben. Ezt folyton meg kell szakítani azzal, hogy megyünk a nagytesókért, de sosem veri ki Öcsinél szerencsére a biztosítékot, hogy legszebb álmából verem fel, mert indulni kell.

Még csak szopizik. El sem hiszem. Kicsit várom már a hozzátáplálást, mert bár nagyon szeretek szoptatni, kicsit talán nagyobb lenne a család mozgástere, ha Laci már mást is enne. Épp tegnapelőtt mondtam le a mai Loveyourbelly tanfolyamot, ami egyszerűen kivitelezhetetlen lett Marika szülinapi zsúrmeghívása és Laci szoptatása miatt. Sebaj, átütemeztem a tornát februárra, hátha akkor sikerül majd eljutnom oda is. A gyerekek mellett az ember lánya megtanul türelmesnek lenni.
Aztán most már kiraktam Lacinak a játszóját. Ezerrel nyúlkál a lógó csörik felé, el-elkapja őket, mindent a szájába gyömöszöl. Persze hamar el is ejti őket, ettől néha irtó frusztrált. Tök ügyesen szopizza az ujját, de valszeg nagyon erősen, mert szépen kikezdte a bőrét. Most kenem azt is neki, amikor félálomban van Bepanthennel. Elég érzékeny bőre van, áttértünk a gyógyszertári fürdetőről a kecsketejes szappanra. Szerintem szépen alakul a bőre. Azt hiszem ezekre a szappanokra én és a család is átszokhatnánk, nem győzzük venni a Lipobase krémeket a gyerekek csomószor atópiás bőrére.

Dokibához a 3 hós oltásra jövő héten bejelentkezünk. Ha marad ez a frankó hideg meg a hó, akkor én nem bumlizok ki a 3. kerületbe a 22-ből. Inkább felugrom hozzá, vagy megkérem jöjjön ki házhoz. Na majd meglátom.

Készült közös kép a nagyival is:

Készült Mikivel is:
 

És egy grátisz kép az idősebb generációról, ahogy épp kockulnak. Az egyik a gép előtt, a másik meg mobilozik:-DDDD

11 megjegyzés:

  1. :-D és :-DDDD
    Tetszett a beszámolód!
    Van egy kérdésem: mitől lehet annyi szél a pocakjában?
    Jó egészséget és vidám babát kívánok és persze vírusmentes gyerekeket!
    Az utolsó kép kifejezetten tetszik, szeretem mikor az idősebb generáció és felzárkózik a mai technikához és nem ragad le a Junoszt tv vagy a video kazetta korszaknál.
    Ja, és még egy:kihez jártok Óbudán, melyik dr bácsihoz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huh, na most értem ide válaszolni. Ez van. Megy végig rajtunk valami frankó vírus. Szóval szerintem a tej, amit én iszom néha, az teszi be Lacusnál a kiskaput. Most megint nem iszom, sokkal jobb a helyzet. Csak annyira hiányzik!!!
      Óbudán Dr. Varga Karcsihoz járunk, a kutyás doktorbácsihoz. Neki van a Rex kutyája, ami miatt egy csomó interjú volt, mert a kutya benn volt a rendelőben, aztán valaki feljelentette. Minket nem zavar, jön a kutya is hozzánk, ha dokibát kihívom.

      Törlés
  2. Dórikám, Lacika egyre szebb! Pedig akkor is szép volt már, amikor megszületett.
    Jó husiban van. :)

    VálaszTörlés
  3. Szappan, azaz lanolin allergiás.. talán. A lányom is az a mai napig. Spéci illatmentes fürdetők.
    Na de! Hatalmasakat röhögtem a bejegyzések kezdetén: keresztbefing... Jó muri nekünk, de nehéz lehet neki. Oriza, azaz rizsnyák, ami köti a székletet, illetve telíti a pocakot, hogy ne csak folyadék legyen benne.
    Cukker bébi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen cuki?:-D Én totál elolvadok tőle. Lassanként csak kinövi ezt a pocakfájós dolgot. Kitartunk!

      Törlés
  4. Apa állva alszik, baba lekonyul...

    VálaszTörlés
  5. Érdekesség:
    http://paleomedicina.com/hu/blog/2016/04/az-agykutato-szerint-szentgyorgyi-ebben-tevedett-nincs-ertelme-cvitamint-szedni

    VálaszTörlés
  6. Cuki és milyen nagy legény màr!

    VálaszTörlés
  7. Jó régen voltam erre! Mennyi változás!
    Lacika nagyon aranyos gyerkőc. A nagyobbakra rá sem ismertem, megnőttek mint a gombák. Gyönyörű családod van!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hát tényleg eltűntél te is. Meg én is ritkásan voltam. Macus is hihetetlen nagylány lett. Bekukkantottam hozzád!

      Törlés