Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. január 9., hétfő

2017-es tervek minden szinten

Végignézve 2016-on, azt hiszem elmondhatom, hogy nehéz, küzdelmes, de boldog év van mögöttem/mögöttünk. Szerintem családunk apraja-nagyja jól elfáradt és mind bizakodva vetettük magunkat a jövő évbe. Többünknek fog komoly változást hozni, ha minden jól alakul. Marika ősszel majd elkezdi az iskolát. Miki, ha sikerül neki, akkor ősztől szintén Pannonhalmán fog tanulni. Nekünk meg ha tényleg így alakul, akkor meg kell barátkoznunk a ténnyel, hogy a legsegítőkészebb gyerekünk fog elköltözni itthonról. Matyi is nagyon hiányzott, mikor elment, és Miki is nagyon fog. Jelenleg Karesz is azt tervezi, hogy Kupacra megy, így aztán tényleg lassanként elfogynak majd itthonról a fiúk.
Marikát meg szép apránként be kell vezetnem a háztartás rejtelmeibe, mert míg az oviban hihetelenül szorgalmas és segítőkész, itthon néha két szalmaszálat sem tesz keresztbe, néha még akkor sem, ha kérem. Igazán nem értem, hogy miért kell felcsattannom, esetenként lila fejjel üvöltenem, ha el akarom érni, hogy rend legyen a gyerekszobában. Karácsony előtt Matyi fiam örvendeztetett meg minket azzal a megjegyzéssel, mikor mondtam, hogy letakaríthatná az íróasztalát, hogy:
-Nincs hozzá kedvem és egyébként is fáradt vagyok.
Csak sasoltam. Annyit kérdeztem, hogy én is hivatkozhatok-e majd erre, ha megy vissza Pannonhalmára és nekem pakolnom kéne. Erre felment és megcsinálta az igazi pasis munkát. Mindent lepakolt az asztaláról aztán otthagyott a fenébe a földön. Az apját majd a guta megütötte. Frankó! Szóval a nevelés azt hiszem sosem ér véget:-D

Nade beszéljünk inkább a jövő évről. 2017. Nem megyek vissza dolgozni (bár feltételezem ezt senki sem gondolta, talán csak a főnököm reménykedett benne egy icipicit), szeretném kihasználni, hogy itthon lehetek. Eddig nagyon élvezem, tényleg jó, hogy nyugi van itthon, hogy telnek a napok és figyelgethetem Lacika növekedését. Élvezem a babázást nagyon. Remélem így is marad, mert legutóbb az 5 évnyi otthonlét kissé kiverte nálam a biztosítékot.
Szeretném a lakásunkat valahogy kicsit kevésbé zsúfolttá varázsolni, ami nem könnyű. Tényleg kéne egy nagy selejtezés, de én olyan nehezen dobok ki bármit, nameg egy csomó dologhoz fűződik valamilyen emlék, vagy érzés. Nahát karácsonyra megkaptam Marie Kondo könyvét a szüleimtől. Még csak kicsit olvastam bele, de azért rendesen kiverte nálam a biztosítékot, pedig sokan olvasták és sokaknak tetszett. Egyrészt én nem hiszem, hogy a könyveim képes lennék selejtezni. Én a könyvet értéknek tartom, talán egy pár, max. 20 db lenne, amit nem tartok túl sokra és mehetne könyvtárba, ha becsöngetnek, mert könyvet gyűjtenek. De ki akkor sem dobnám, inkább a könyvtáré legyen! A gyerekkönyvek is maradnak, mert újabb kisgyerek van. De azokat sem szívesen selejtezném ki, hiszen én is úgy örültem, mikor az első srácaim kicsik voltak és otthon Ajkán elővettük a régi könyveket. Zavart is, hogy a báytám lenyúlta néhány olyan könyvünket, amit pl. én kaptam. Na mindegy.
Ruhában biztos lehetne sokat selejtezni, azt mindenképp napirendi pontra veszem.
Nameg az a hülyeség, hogy "amire neked nincs szükséged, arra nincs szüksége a családodnak sem". Ez komoly?
Azért végigolvasom, mert kíváncsi vagyok, de csak hellyel-közzel lehet alkalmaznom a mi életünkre... A garázst viszont idén tuti rendbe rántjuk, mert ott a helyzet már tarthatatlan. Lassanként olyan mint egy mindent elnyelő fekete lyuk. Talán ha kifestenénk, akkor ki is takarítanánk. Csak pár polc kéne bele.
Aztán felmerült a kérdés, hogy talán ki kéne cseréltetni az ablakokat a kisszobában. Tegnap és ma reggel is vastagon jégvirágos volt mindkét ablakunk. Itt rossz a szigetelés, hiába a legkisebb szoba, egyben ez a leghidegebb is. Mi alszunk ott Lacival. Amíg csak mi voltunk ott, addig annyira nem izgatott minket a hideg, jól betakaróztunk, hiszen főképp csak aludni jártunk ide:-D De lényegében nyáron dögmeleg, mert alig lehet szellőztetni, télen meg tök hideg.

Hobbyban van persze ezer tervem. Horgolásban csak annyi, hogy befejezzem a megkezdett cuccokat. Van egy kék mőbius stóla megkezdve, talán ha 6 sort horgoltam le belőle. Van egy kész kislány sapim, amit még alá kéne bélelnem Marikának, most készül hozzá egy nyakmelegítő ugyanabból a fonalból, remélem elég lesz rá. Ha készen lesz, mindenképp mutatom. Most csak a sapiból egy részletet hoztam, mert nagyon-nagyon szerettem ezzel a fonallal dolgozni. Igazi ezer színű, élmény volt minden pálcát horgolni, mert közben mindig más és más szín következett. A fonalat Nina boltjában vettem.

Na akkor mutatom a félkész nyakmelegítőt. Annás könyvéből a szilvásgombóc kendőt készítem kislány méretben. Ezt is tervezem, hgy alábélelem majd blokkolás után.

Aztán van egy japán virágos megkezdett kendőm, jó lenne azt is készre horgolni. Nameg van egy csomó-csomó fonalam és sok-sok mintám, amiből egy-kettőt biztos el fogok majd kezdeni.

Olvasásból van bőven olyan könyv, amit szeretnék elolvasni, a lista irtó hosszú lenne, szóval felesleges a felsorolás.

Mivel kaptam egy varrógépet, szeretnék egy új módszerrel megismerkedni. Jó lenne egy kicsit a patchwork rejtelmeiben elmélyedni és pár kész darabot megvarrni. Nameg persze néhány Tilda cuccot is végigzörgetnék a géppel, van is belőle kiszabott, összevarrásra váró baba példány.

Hímzésből pedig listát csináltam. Ezt mutatom, mert kell valami emlékeztető magamnak, nameg a naptár, amibe belevéstem a jegyzetemet 2016-os, amit tuti ki fogok dobni hamarosan. Még gyerekágyasan készítettem el a listát, eddig tartottam a tervet, csak időben csúsztam el vele nagyon-nagyon. Ezt bizonyítja az is, hogy még mindig apukám karácsonyi ajándékát öltögetem... De most már nagyon közel vagyok a sikerhez.

Szóval ez lenne a tervem szépen sorban:
1. Apa karácsonyi ajándékát befejezni. Ha készen lesz ilyen lesz. Aida helyett 40ct-s vászonra hímeztem:

2. Bothy Threads: Musical Whispers befejezése (amit még 2016-ra ütemeztem):

Jelenleg itt tart:

3. Lanarte: Flower scarf befejezése:

Jelenleg itt tart:

Szerintem ennyivel bőven eltöltöm az évet, de persze bőszen továbbterveztem a listát, és ha már klaviatúrát ragadtam, akkor folytatom a sort.

4. 1-2 hónap hímzése a Lizzie Kate hónapos sorozatba (csak az első 3 hónap van készen):

5. Maria van Scharrenburg: Air babaköszöntő elkészítése Mikinek:

6. Vermeer képbe egy db A/4-es lap belehímzése:

Most így áll:

7. MillHill: Latte elkészítése:

8. Lanarte: Terrace in autumn bloom befejezése:

Jelenleg így áll:

9. Dimensions: Woodland Enchantress befejezése:

Jelenleg így áll:

10. csak hogy kerek szám legyen. Karesznek megcsinálni az ezer éve megvett pici babaköszöntőjét:-D
Na én jól szórakoztam, amíg ezeket a képeket összeválogattam ide. Azt hiszem 2020-ig bőven kitart majd az elkészítésük és vagy 60x felrúgom majd ezt a sorrendet. De akkor is szeretek tervezgetni és már látom a kész képeket keretezve a falamon:-DDD

Természetesen 2017-es terv az is, amit Viktorral minden évben megfogadunk. Aktívabban szeretnénk tartani a barátokkal és a rokonokkal a kapcsolatot. Most már kevesebbet betegek a gyerekek és megpróbálunk Lacival is rugalmasak lenni, mert nem jó, hogy sokat kotlunk otthon. Bár Pannonhalma elég rendesen megszabja majd minden második hétvégi menetrendünket...

Kívánok másoknak is sok jó elhatározást és kreatív tervet erre az évre! És persze sok erőt a tervek megvalósításához!!!

10 megjegyzés:

  1. Mindíg olyan szívesen olvasom a bejegyzéseidet. Tisztellek a következetességed , rendszereteted miatt. Figyelem, hogy TÉNYLEG be is tartod a terveidben magadnak megszabott dolgokat. Míg , mi többiek, vagy nem is készítünk terveket, vagy biztos nem sikerül betartanunk amit saját magunknak fogadtunk . Jó egészséget, hogy terveid valóra tudd váltani .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igyekszem betartani, aztán jön egy lázadós időszak és akkor meg termelődik a sok új MUK a dobozomban.

      Törlés
  2. Hűha, rengeteg terv, sok-sok szép hímzés!
    Csoda, ha a gyerkőcök mellett erre is időt tudsz szakítani, de azt hiszem, muszáj picit magaddal is foglalkozni.
    Kíváncsi vagyok, hogy tudsz majd haladni a hímzésekkel, nagyon drukkolok, hogy minél több idő jusson rájuk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szükség van az alkotásra a sok gyerek mellett. Most akkor csípek magamnak egy kis időt, amikor délután Lacika alszik. Igaz, akkor kéne tornáznom is, de azt valahogy gyakrabban elfelejtem, az meg, hogy pár x-et öltsek, folyton piszkál:-D

      Törlés
  3. Nahát! Ilyen éves tervet! Nekem spontán tetszenek meg minták és készítem őket.
    Jó volt olvasni.
    Tudod, korral egyre jobban nincs kedve az embernek barátokhoz menni. Kialakult véleményünk van, egyre inkább a nyugi a jó. Sok mindent csinálunk fiatalon, mert a vérünk is heves, menni kell. Azt hiszem Lacikával az együttlétet igazán élvezni fogod és az otthonlét nyugalmát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az éves terv leginkább egy 5 éves tervhez hasonlít:-DD A cél, hogy a kiállításra legyen kész neveznivaló képem.
      Nekem hiányoznak a barátok és az ismerősök. Már régen nem vitázom, tudom, hogy kinél mik az alapelvek, az irányultság. Az ütköző zónát kerüljük mindannyian.

      Törlés
  4. Nagyon szép lista. Kiváncsian várom, olvasom a posztjaidat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Próbálok 2017-ben rendszeresebben írni.

      Törlés
  5. :-D Mint a XX. 5 éves terv:-))) Kívánok sok időt a megvalósításokhoz!;-)

    VálaszTörlés
  6. Oh, ha már lúd, akkor legyen jó kövér:-DD

    VálaszTörlés