Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2016. október 8., szombat

Nem szülésem története

Tegnap kellett befeküdnöm a kórházba, mivel a dokibá szerint számolt szeptember 28-ai terminust már jócskán túlléptem. Menzesz szerint pedig a kalkulátor a szeptember 26-ot dobta.
Én itthon már mindent bedobtam, hogy babácska útnak induljon, de valamiért nem akart. Végülis a szülésznőmmel abban maradtunk, hogy péntek reggel igyak meg egy bábakoktélt (szülész is javasolta), ami majd egyrészt jó kis hasmenést csinál, vagyis alaposan kipucol (megúszom így a beöntést), és a hasmenés talán meghozza a fájásokat, így nem kell feltétlenül indítani Laci babát.

Hát kissé idegesen még péntek reggel feltettem az utolsó kérdéseim a szülésznőmnek, hogy ugye nem fogok két fosás között a wc-be szülni stb, aztán benyomtam a cuccot. És utána semmi. Állítólag 2-6 órán belül jelentkezik a hatása a koktélnak, engem épp csak egy picit meghajtott (semmi görcsös hasfájás, csikarás és egyebek), de valamiféle fájásokat csinált. Délután fél négyre már benn is voltunk a kórházban, addigra már el mertem távolodni a wc közeléből. Csináltak egy ctg-t, amin ígéretes feszülgetések, fájácskák voltak, mindenki bizakodva nézte, hogy ebből baba lehet, aztán dokibá megvizsgált és elkezdte csóválni a fejét. Méhszáj továbbra is szűk 1 ujjnyira nyitva, ráadásul nem is érte el rendesen, mert baba megint ferdén fekszik.
Felvázolt 3 verziót:
A. Várunk, hogy baba helyezkedjen és magától elinduljon. (Ő erre szavaz)
B. A ferde fekvés miatt teljesen indokolt a császár, de ő nem szívesen vágna bele, hátha kijön ez a gyerek magától, csak kis türelem kell hozzá.
C. Megindítja a szülést, de a ferde fekvés nem sok jót ígér, lehet sürgősségi császár lesz belőle. (Ő ezt elkerülné)

Végül azon kezdett el aggódni, hogy ha engem benn tart a kórházban és valaki olyan orvos lesz hétvégén ügyeletben, akit zavar a ferdén fekvő baba és a jó kis túlhordás, az simán megcsászároz. Úgyhogy elővette az összes UH leletemet, részletesen kifaggatott a ciklusomról, meg hogy mikor voltunk együtt stb. Osztott-szorzott és abban maradtunk, hogy a terminusom inkább október 2 legyen. Így csak holnap töltöm a 41. hetet és nyugodtan hazamehetek. Hétfőn UH, kedden ctg, szerdán meg befekvés ha addig nem történik semmi. Szóval hazacuccoltunk, a fájáskák szépen elmúltak, hajnalra brutális hasmenésem lett, aztán most már az is tűnőfélben.

Őszintén szólva nagyon fáradt vagyok már. És elegem van a várakozásból, abból, hogy mi lesz ha... Érzem, hogy egyre jobban húzza magát harántba a baba, hiába simogatom és mondogatom neki, hogy a pici kerek fejét tolja lefelé, mert ott tud kijönni. Mi van, ha oka van annak, hogy ez a gyerek így szeret feküdni és nem akar indulni? Mindenki mondta, hogy a baba remekül érzi magát odabenn, minden oké vele, nekem semmi gondom, nem vizesedek, nem magas a vérnyomásom. Várjunk, aztán majd meglátjuk. Ennyi.

9 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy rossz a várakozás / hisz a héten mindennap többször is megnéztem az oldalad, hogy van-e hír / de lehet , hogy jobb ha kitartassz,hisz a baba tudja, mikor kell megszületnie , pláne, ha minden rendben Veletek , akkor semmi nem indokolja, hogy doki beleszóljon a természet rendjébe . Kitartás , szorítok Nektek !!!

    VálaszTörlés
  2. Csak türelem Dórikám! Tudom nagyon nehéz már és szeretnéd a karjaidba tartani, de hidd el jobb így mindkettőtöknek. A fiúk amúgy is lusták :-D Ezt viszont tudom 18 órás vajúdás után....

    VálaszTörlés
  3. Szorítok Én is! Remélem a következő bejegyzésed már a kis lurkó megszületéséről fog szólni!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon várom már, hogy mikor lesz meg ez a kisbaba. Nagyon nehéz lehet már neked...

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek köszi a bíztatást. Azért remélem a héten már babázni fogok!

    VálaszTörlés
  6. Hú, már kicsit pánikhangulatom van. Féltelek benneteket. Megtükrözték a magzatvizet? Tiszta? Mert túlhordás esetén zöld foltocskák vannak benne és akkor burokrepesztés után már rögtön a tolófájások lesznek....
    De most úgy tűnik ebből császár lesz...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon nehéz ez!!! Remélem, hogy most már mikor ezt írom, Laci baba a karjaidban van! :)

    VálaszTörlés
  8. Már nagyon kíváncsi vagyok az új fiúra !
    Remélem minden rendben, csak fáradt és boldog vagy ! :-)

    VálaszTörlés