Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2016. szeptember 16., péntek

Ez a Sanyi inkább Laci lesz

Ma egy nagy lazulós pénteket tartok. Na nem mintha agyondolgoztam volna magam az előző napokban, csak egyszerűen a mai napot kicsit a szemlélődésnek engedem át. Azért a mosógép persze megy egy karikát, mert beraktam a bébihordozó huzatát, dobtam mellé még pár ezt meg azt. Még talán egy nadrágmosást is bedobok. Ahogy nőnek a gyerekek és folyamatosan bővül a család egyre több külön programot futtatok a mosógépen. Feliratkoztam http://www.urban-eve.hu/ oldalán a 30 napos projectre, mely jó tanácsokat ad a lakás rendbentartásához. De egyre inkább úgy látom, hogy egy 7 fős háztartás napi levezényléséhez ez kevés lesz. Pl. csak a mosásnál mindössze 2 programot használ a blog tulaja, egy világos színűt és egy sötétet. Hát nálam van fehér, világos világos, világos, sötét, piros, nadrág, zokni, nyári izzadós melegben apa ing és most megint külön program lesz még a babaruha. És akkor az ágyneműmosásról ne is beszéljünk. 6 rend ágyneműt kell tisztán felhúzni és hiába kérek lassan minden karácsonyra ajándékba ágyneműt, mindig van olyan ami elrongyolódik, ezért mindössze 1 váltásnyim van. Öröm az ürömben, hogy olyan ritkán van vendégünk, hogy a vendégágyneműre nagyjából nincs túl sok gondom. Mama javasolta, hogy a mindennapokat megkönnyíteni vigyem patyolatba az ágyneműt. Hát hozzánk legközelebb a Savoya van, de ott meg nincs piperemosás. Ergo bárki cuccával összemossák a miénket. Nem a legjobb hír.
Nade most könnyű lélekkel pihizhetek. Itt voltak megint a szüleim és pakoltak és szereltek és takarítottak, én meg amolyan pocakosan tettem hozzá a magam részét. Kis munka - sok pihenővel tarkítva. Apa és Viktor összerakták az új emeleteságyat. Az oroszlánrészt most apa csinálta, mert Viktor dolgozott, hát valami irgalmatlan mennyiségű csavart csavart bele ebbe a lapra szerelhető bútorba. Mióta kész, azóta Marika és Karcsi alszik egymás mellett alul, Miki meg az emeleten. Le sem lehet őket robbantani az ágyról. Mutatós, hatalmas, dögnehéz, és nekem nagyon tetszik. A lakásban a felső szint ezennel tehát átrendezve, már csak szintentartani kell a rendet. Laci kuckója már kész, szüleim szerint nagyon zsúfolt, de most marad így, mert szerintem már senkinek sincs energiája a lakást simogatni. Képeket most nem mutatok erről, majd inkább a lakókkal együtt.
Apukámék elhoztak 3 zsák babaruhát. Én nem tudom, hogy a húgommal hogy tudtunk ennyire elbeszélni egymás mellett, de engem teljesen meglepett, hogy megvan az összes fiú ruha. Mint kiderült, csak a kisfiú ruhákat ajándékozta, osztogatta szét úgy kb. 74 mérettől. Úgyhogy a zsákokban megtaláltam az összes cuki rugit, bodyt, bundazsákot, amiket a fiúknak vásárolgattam, kaptam. Most kimostam a legkisebbeket és berakom a Ritától kölcsönkapottak mellé. Lacinak igazi gardróbja van már! Napi szinten akár 3x is átöltöztethetem, ha kell:-D
Ja, és hogy miért lett Laci a Sanyi? Egyik nap Viktor azt mondta, hogy neki nem tetszik, hogy Selmeci Sándor. Túl alliteráló, túl lágy név, valami karakteresebbet akar. Írt nekem egy listát fiúnevekkel, amiről én a Dénest találtam jónak, esetleg még a Zoltánt. Aztán én is írtam egy listát, amiről neki több név is bejött, de dönteni nem tudott. Így aztán tegnap este tartottunk gyerekekkel egy rövid kupaktanácsot. Miután leszavazták a Lukácsot, Gáspárt, Nándort, Józsefet, Zoltánt, Kálmánt és Dénest, maradt a László. Nekem nagyon tetszik ez a név, ezer becézést is tudok rá, szóval mostantól mondom Lacinknak, hogy forduljon meg a hasamban mert balhé lesz.
Fiatalember ugyanis még mindig harántban nyomul. Szedek valami Pulsatilla c30-as homeos bogyót, amiben nem nagyon hiszek, de beszedegetem, hátha. Mondogatom gyermeknek, hogy vagy a popsiját, vagy a fejét tolja oda a megfelelő helyre, mert nagyon mérges lennék, ha császár lenne a sima szülésből. Egyébként méhszáj múlt héten full extrásan zárt volt, ctg semmi fájástevékenységet nem mutat, barátkozom a gondolattal, hogy egyben leszek még 26-án is. Ezt a dátumot a védőnő számolta nekem. Doktorbácsi 28-át számolt a régi módszer szerint, de nekem a 26 jobban tetszik. Várom már nagyon a szülést, irtó kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a legkisebbünk, és persze hogy milyen lesz az életünk 5 gyerekkel.
Löttem egy pocakfotót oldalról és szemből is. Most már nem olyan hatalmas nagy, mintha belenőtt volna a baba:-D
 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon csinos vagy :-) Kitartás, már nincs sok hátra !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kitartok! Most már úgy készülök, hogy betöltöm a 40. hetet. Általában túlhordom a gyerkőceim.

      Törlés
  2. Tényleg nem agy a pocid. Laci kitölti a teret és a diéta rendkívül eltalált lett. Jó ég! Szinte mindennapos vagy.
    Gratulálok ahhoz, hogy ezt kibírtad. Azon túl meg a sok melóhoz amit a nagy család jelent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Kicsit én is úgy érzem, hogy ezt "kibírtam". A legnehezebb terhességem tuti ez.

      Törlés
  3. Nagyon csinos vagy Dóra!
    Aranyos ez a ruhás dolog, ahogy ezek így szépen vissza kerültek hozzád. :)
    Gyors szülést kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csinos vagy Dóra!
    Aranyos ez a ruhás dolog, ahogy ezek így szépen vissza kerültek hozzád. :)
    Gyors szülést kívánok!

    VálaszTörlés