Gyerkőceim életkora

2016. június 28., kedd

Keresztszemes kiállítás 2016.

Kissé fáradtan, de nagyon lelkesen robbantunk be családilag a Westendbe a 2016-os kiállításra. Pénteken az unokatesóm esküvőjén voltunk, ahol én elég rendesen elfáradtam, de olyan jó volt! És tényleg annyira örültem, hogy végre valakik házasodnak, végre valakik ünnepelnek. A gyerekek is tök élvezték, együtt tombolt a 7 unoka:-D Megismerkedtünk kedves emberekkel, régen dumáltam annyit, mint aznap este.
Szombaton itt voltak a tesómék, illetve az esküvő után hozzánk jöttek aludni. Irgalmatlan nagy volt a hőség, és okos-Dóra úgy döntött, hogy olyan kaját csinál, amivel nem kell vacakolni. Csak azzal nem számoltam, hogy addig frankó, hogy a hús szépen elsüldögél a sütőzsákban, nade mindezt egy forró konyhában a forró sütőben teszi. Mindenkiről szakadt a víz. Délután még a lomtalanításra készültünk elő, és vasárnap bár ugye pihenőnap lenne, mi Viktorral lelkesen lomtalanítottunk, én délelőtt, ő délután-este. Közben meg beiktattunk egy kiállítást. Ha már úgyis Westend, akkor gondoltuk, hogy ott gyorsan megkajálunk. TÉny és való, hogy sokkal több hely volt enni, mint pl. az Allee-ban vagy a Camponában, ahol vadászni kell ülőhelyre dél- fél egy körül, viszont minden sokkal drágább is volt (az adag is kisebb). Még belefért egy fagyizás, aztán futottunk fel a kiállítóterembe. Rögtön kiszúrtam a kirakatban a Selmeci Mária feliratú zacsit, így tudtuk, hogy Marika kap majd valami kis apróságot. Nagyon várta. Viszont az öröm csak félig volt meg, mert a szervezés nem volt éppen csúcsszuper. Máskor mindig a gyerekeket hívják ki legelőször, aztán jönnek a felnőttek. Most egyszerűen egy az egyben elfelejtkeztek a gyerekekről a szervezők és már mindenki szétszéledt a képeket nézni, mikor a hölgynek eszébe jutott, hogy ott állnak még a gyerekeknek szánt csomagok. Hozzánk odajött, mikor látta, hogy ennyi gyerekkel vagyunk, hogy nevezett-e valamelyik. Marika megkapta az ajándékát, készült egy fotó is róla, de szomorúan mondta:
-Nekem senki sem tapsolt.
Hát igen, úgy biztos nagyobb élmény lett volna. De azért örömmel túrta fel a csomagot, amiben volt 3 kis készlet, prosik és egy csúcsszuper igazi csajos tündéres hímzőollócska. Íme a díjazottunk:
 

És a kicsi képe, amit készített, immár keretezve:

És a "gyereksarok", ahogy hívtuk azt a falat, ahol az ő képecskéje is függ:

Lőttem pár képet a nyertesekről és a díjazottakról. Sajnos a nyertesek üveg mögött voltak, így jó fotót nem tudtam készíteni, de azért igyekeztem:
 
 

Remélem nem hagytam ki egy díjazottat sem, igyekeztem úgy fotózni, hogy a nevek is látszódjanak:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

És jöjjenek azok a képek, amik a gyerekeknek tetszettek legjobban (Karcsi fotózott, néha elég bénán, lehagyta a kereteket, de azért visszaadja a gyerek ízlésvilágát)
 
 
 
 
 
 
 
 


És én is készítettem pár képet azokról, amik a legjobban tetszettek és szívesen meghímeznék:
 
 
 
 
 
 
 
 

Körben a falon fenn a gyártól által küldött kész hímzett képek voltak. Én egyet mutattam Viktoromnak, hogy az nagyon tetszik, egyszer szívesen megcsinálnám. Közben az uram eltűnt, nekem fel sem tűnt, mert össze-vissza mászkáltunk a teremben, hol ez a gyerek, hol az a gyerek csapódott mellém. Aztán egyszercsak Viktor is megjött, egy zacsit szorongatott. Megvette nekem a készletet, amolyan szülinapi előleg. Hát mit ne mondjak, két napja símogatom (nem Viktor, a készletet:-D), nézegetem benne a színeket, a mintaívet, hogy hol is kezdeném. Ma este talán végre beleöltök. Öröm az ürömben, hogy a boltban egy nyamvadt szót nem szóltak az uramnak arról, hogy Törzsvásárlói kártya 25% kedvezménnyel jár. Teljes áron vette meg nekem a cuccot, ami amúgy sem volt olcsó:( Na mindegy. Mutatom az ajándékom:

És hát jöjjön a hatás, amit a kiállítás kiváltott csemetéimből!
 
 

9 megjegyzés:

 1. Köszi a beszámolót! Gratulálok a kislányodnak!!! Szuperjó, hogy megkaptad a vágyott készletet!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Már el is kezdtem, kíváncsi vagyok hány év alatt készülök el vele.

   Törlés
 2. Köszi a fényképes beszámolót! Gratulálok Marikának a díjhoz! Remélem én is eljutok még a héten megnézni a kiállítást. Azt sajnálom, hogy a kalapos hölgyeid nem nyertek semmit.
  A férjed is megérdemel egy kis simogatást, ha már ilyen klassz készlettel lepett meg.

  VálaszTörlés
 3. Köszi Marika nevében. Érdemes elmenni megnézni, annyira inspiráló. Utána ezerrel megjön az ember hímzőskedve.
  Uram puszikat kapott, a simivel még adós vagyok. Egyébként tényleg olyan jó érzés, hogy csak mutattam, hogy milyen szép és nagyon elkészíteném és rögtön "vette az adást" és megvette nekem.

  VálaszTörlés
 4. Tegnap én is eljutottam a kiállításra, érdemes volt elmenni, mert tényleg voltak gyönyörű képek. Velem is "haza jött" egy Lanarte készlet, ha már ott voltam :-) Amúgy 20 % kedvezmény járt a készletekre, ha volt törzsvásárlóid, akkor 25 %.
  A kalapos hölgyeidre adtam egy közönségszavazatot.

  VálaszTörlés
 5. És melyik Lanarte jött veled haza?
  Köszi a szavaztot!:-D

  VálaszTörlés
 6. Lanarte Szélben

  https://foltvarazs.hu/2016/02/szelben-keresztszemes-keszlet-lanarte-pn-0157498-41-x-20-cm/

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok Marikának és utólag is taps-taps neki!
  Nagyon jó képeket készítettél. A kék kancsócskákat most néztem alaposabban, mert ági hívta fel rá a figyelmem és tényleg. Remek készlet, remek készítés. Nem tudod véletlenül milyen kép az? Ott nem is tudtam hova nézzek, mert mind lenyűgöző vagy vicces, vagy melós stb. volt. Gratulálok a készlethez és a férjhez aki megvette.

  VálaszTörlés
 8. Sok sok gratula és nagy taps Marikának! :)
  Én idén nem jutottam el, de a fotóid is nagyon inspirálók ám.
  Nekem egy befejezés lenne hátra, halogatom, bizonytalan vagyok, nem merek belevágni. A Nimue az egyébként.

  VálaszTörlés