Gyerkőceim életkora

2015. október 13., kedd

2Cellos koncert

Hétvégén életem első kemény rock koncertjén vettem részt a 72 éves nagynéném jóvoltából. Hogyan is történhetett ez? Idén nyáron is voltunk pár szép napot Decsen. Sokat beszélgettünk, ülönböző tévéműsorokat néztünk, pár szettet láttunk Federertől is:-D
Többek között a gyerekeink zenei neveléséről is szó esett, hiszen Irénke néni énektanár volt aktív korában. Sőt, nem is akármilyen! Csak nem verte soha nagydobra a dolgot. Karesz még nem tudta eldönteni, hogy milyen hangszert válasszon, bár eléggé a zongora felé hajlik. Viszont ezzel kapcsolatban sajnos van egy komoly gondunk: jelenleg nincs egy darab zongoránk sem otthon. Irénke néni kérdezte, hogy miért nem csellózik, aztán leültette a Youtube elé a gyerkőcöt és kapcsolt neki pár 2Cellos felvételt. A gyerekek jöttek-mentek, mindenki belenézett, de ekkor már én főképp pakoltam, készülődtünk az indulásra. Azért azt észrevettem, hogy Irénkét sokadik látásra is lenyűgözi a két srác játéka, és elejtette azt is, hogy ősszel játszanak Budapesten. Hát gondoltuk egy szülinapi meglepetést összehozunk, hamár Federerre nem tudjuk befizetni a nagynénémet:-D Így esett, hogy vettünk 3 jegyet a 2Cellos koncertre, Irénke felautózott hozzánk Budapestre és 10-én ott voltunk az Arénában mind a hárman. Én diszkrét tériszonnyal, mert már csak a kakasülőn volt hely. (Másfél hónappal korábban vettük a jegyeket.) Egyébként a hangversenyre minden jegy elkelt.
Miután nem nagyon néztünk utána a dolognak, így én kiskosztümben, Viktor öltönyben ment. A youtube-on látott videók alapján vegyes hangversenyre számítottunk, komolyzenével bőven és kis könnyűzenével megfűszerezve. Hát nem az volt, szóval túlöltöztünk. Pár rövid komolyzenei mű után belecsaptak a húrokba, eleinte két elektromos csellóval játszották a nagy slágereket, aztán bejött a dobos, és onnantól hihetetlen hangerővel, hihetetlen erőbedobással mentek a rockszámok. Volt ott AC/DC, Rolling Stones, Michael Jackson, Nirvana stb. Egyszerre volt furcsa és lebilincselő. Élmény volt mindenképp. És hogy milyen a két srác? Nagyon szórakoztató, igazi előadó és őstehetség. Hoztam két videót a két stílusról, amit ötvöznek a koncertjeiken. Érdemes mindkettőt megnézni! Köszi Irénke az élményt (ha ezt olvasod!)!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése