Gyerkőceim életkora

2014. augusztus 24., vasárnap

Matyi 13 éves

Szombaton lett 13 éves Matyi. Meglehetősen keveset humorizáltak azzal a testvérei, hogy szerencsétlen éve fog következni. Sajnos a szülinapi szervezkedés elég szegényesre sikerült, mivel időközben én is félig lerobbantam. Diszkréten húzom a belem, de apukám megvizsgált, aszonta megmaradok, csak egy kis vírus.
Szóval nagy tortasütést nem mertem bevállalni, inkább csak a túlélésre játszottam, ezért szerváltunk egy mini zsúrtortát. Matyi kérése annyi volt, hogy ne csokis legyen. Kizárásos alapon puncsosat kapott. Lényegében csak ő és mi ketten szülők ettünk a sütiből. A kicsik közül ketten közölték, hogy ez vacak, Miki nemes egyszerűséggel csak nem kért.
Az igazi nagy ajándékot nem tudom mutatni. Időtlen idők óta rágják a fülünket érte, főképp Matyi. Apa időről-időre még be is adta volna a derekát, én voltam a kemény dió. Aztán egyre több dolog utalt arra, hogy csak be kéne szerezni, úgyhogy mondtam, hogy részemről is mehet, de én továbbra is horribilisnek tartom az árát. Szóval asszem 1-2 héten belül megérkezik a boltba. Viktor szépen leültetett minket és elmagyarázta a részleteket. Elmondom, hogy nekem ebből mi jött le: fekete színű és hasít, mint a gondolat és az összes olyan játékot tudják majd rajta futtatni a fiúk, amik most lefagynak, vagy kék halált okoznak. Szóval lesz egy gamer laptop. Még úgy is hatalmas öröm volt, hogy Matyi már valszeg nem lesz itthon, mire a gépecske megérkezik. Megígértem neki, hogy ha hazajön, akkor első körben annyit gépezhet, amennyit akar. Főképp azért, mert elolvastuk a pannonhalmi házirendet és a géptermekben nem lehet játszani. Hát Matyinak ezt még emészgetni kell. Asszem először lett kicsit elkámpicsorodott, hogy nem minden úgy alakul, ahogy szeretné.

 Tőlünk kapott egy pici ajándékot, Percy Jackson és a szörnyek tengere.
 Ja, aztán Maryikát mutatom, aki mindig ezerrel pózol. A képen finomságot eszik, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy valami finom sósat. Nem szereti az édes dolgokat. Egyre kerekebb anyukája tanulhatna a lányától!
 Ez meg a szülinapi orchideám, ami még él!!! Pedig nem tudom ablakba tenni, mert nincs ablakpárkányom.
Na lassan indulok melóba, a héten gyerekmentesen nyomulunk. Szerdán jön Matyi, attól kezdve azokat a dolgokat szerezzük be, amik a sulira kellenek. Addig én meg azt intézem, ami nélküle is megy. Pl. kitisztíttatom az öltönyt, ami most épp koppra jó rá, használtan vettem Nelli boltjában. Ha valakinek van felesleges 158-asnál nagyobb kamasz öltönye, az kérem, hogy dobjon egy megjegyzést, vagy egy mailt a sneszalay@gmail.com címre. Köszi!

7 megjegyzés:

 1. Boldog szülinapot Matyinak! Jó ég, hogy már 13 éves!

  VálaszTörlés
 2. oh, még emlékszem a 13 évvel ezelőtti bejelentésre, hogy gyermeket vársz... Nagyon szép fiú Matyi! Szép IS.

  VálaszTörlés
 3. Matyinak sok boldogságot !
  Neked pedig gyors gyógyulást kívánok !

  VálaszTörlés
 4. Boldog szülinapot Matyinak, neked pedig jobbulást!!!!

  VálaszTörlés
 5. Boldog születésnapot kívánok Matyinak!

  VálaszTörlés
 6. Boldog szülinapot a fiatal úrnak! Csodás szép az orchideád!

  VálaszTörlés