Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2014. február 8., szombat

Szeretek tervezni

Igazából mondhatom azt is, hogy folyamatos tervezés és szervezés az életünk. De gondolom ezzel más is így van. Vannak olyan hónapok, hogy fullon tele van írva mindenféle megoldandó, leszervezendő feladattal, programmal a naptáram. Ez a február pont ilyen. Egymás után futtatom ki a feladatokat, amik épp határidősek. Pénteken postára dobtuk a felvételi jelentkezéssel kapcsolatos összes kitöltendő papírt. Hajlamos vagyok arra, hogy halogatom a feladatot, míg már szinte majdnem a körmömre ég a dolog. Közben folyamatosan frusztrált vagyok attól, hogy el kell intéznem, mégsem állok neki. Viktorral hosszú-hosszú listáink vannak arról, hogy miket is kell elintéznünk. Most végre a jelentkezési lapok kipipálva. Már csak a Piarista oldalra kell azt feltöltenem, hogy mit is várok el az iskolától. De beszereztem a bizonyítvány másolatokat, plébánosi ajánlást, hittantanári ajánlásokat, letötöttem, kitöltöttem, feltöltöttem száz féle adatlapot. Végül Viktort elküldtem a postára, előtte mindent beszkenneltettem vele, hogy legyen egy elektornikus példány itthon is, ha valami elkeveredne a postán!
Közben másik frankó ügyintézésem Karesz felvételije. Ugyanis a mai világban persze már van az általános suliba jelentkezéskor is megmérettetés. De hát ez már nem ujdonság. Pénteken elvittem a Don Boscoba Farsangi iskolanyitogató foglalkozásra. Hát a gyerek valami nagyon más várt, igen csalódottan jött haza. Volt színdarab állati jópofa jelmezekkel, néptánc (amibe nem kapcsolódott be), körjáték (amibe nem kapcsolódott be), uzsi (amiből nem akart enni, de miután megkóstolta a halkrémes kenyeret rájött, hogy finom). Én beszélgettem néhány szülővel, a leendő elsős tanító nénikkel. Hihetetlen, de most az egész gárdát ismerem, úgyhogy bármelyik osztályba kerül Karcsi, mindnél nyugodt szívvel fogom várni az első évet. Csak készüljenek ők is arra, hogy Karesz egész más, mint Matyi volt. Matyi régi osztályfőnöke, Enikő néni és Zsuzsa néni is kap egy-egy elsős osztályt valamint Simor Ági néni, aki nekem anno nagyon sokat segített, mikor az egyik kicsi másik pici verzióban otthon voltam. Ő volt a csúcs napközis tanító néni, aki mellett kicsit ellustulhattam... és el is lustultam... Szóval jó a gárda, mindenkivel csak jól járhat Kareszom.
Másik tennivalóm, amivel sokat kell zsonglőrlködnöm a Társasház. Február 25 adóbevallás. Sima kis nullást kell leadni, semmi komoly. Csak már nem lehet papíron, csak ügyfélkapun keresztül. Van ügyfélkapum persze már egy éve. Le is adhatom elektronikusan a cuccost, de ki kell tölteni egy olyan nyomtatványt, amin jelzem, hogy én vagyok az ügyintézője a társasháznak: 14T180 nyomtatvány. Amit meg papíron kell leadni, de nem mindenhol egyértelmű, így már telefonáltam, ügyfélszolgálatra mentem stb. Most már úgy tűnik minden szép kerek lesz, megvannak a kitöltendő rubrikák és ha valami mégsem stimmelne, az ügyintéző hölgy jótanácsa: Addig x-eljen, amíg kiírja, hogy minden oké! Próbálgatni kell!
Hát most hétvégén készre próbálgatom a nyomtatványt, jövő héten leadom, aktiválják egy nap alatt, ha beért a nyomtatvány a központba, aztán feltölthetem a nullás adóbevallást. Éljen!
Aztán le kéne könyvelnem még a november-decembert a társasháznál, elkészíteni a 2013. évi beszámolót, összehívni egy közgyűlést. Mindezt februárban. Ehhez már tényleg csak hab a tortán a 3 db szóbeli felvételi Matyival és Karcsival (bár Karcsit ismerkedő játékra viszem:-DDD ), 3 szülői értekezlet és egyéb nyalánkságok, mint fogszabályzás és fül-orr-gége kontroll Marikámmal. Néha csak úgy zsong a fejem. Mikor számonkér a főnököm, hogy otthon miért nem képzem magam, egyszer mertem azt mondani, hogy jöjjön el hozzánk, nézze végig egy délutánom, este fél kilenckor, miután a konyhát is elraktam nézzen rám, és szóljon, ha úgy látja, hogy még rámfér egy kis jogszabálytanulás;) Még 6 órás vagyok. Tudom, hogy eljön a perc, hogy 8 órás legyek, de félek tőle nagyon. Nem szeretném.
Szóval mikor így átcsapnak felettem a hullámok legjobb az élvezetek tervezése. Minthogy magától értetődően leadok úgy 6 kilót. Minden nap tornázom, elkeveredek valahogy jógára esetleg, hétfőnkénti kórházi gerinctornára szerzek beutalót (apropó, még mindig nem adtam le a foglalkozás egészségügyön a decemberi tüdőszűrőm eredményét, de ott kaphatok beutalót!), hetente kétszer eljutok úszni és máris érzem, ahogy a jó meleg bilibe ér a kezem. Azért a tornával megpróbálkozom és ha sikerül, akkor úszni is eljutok... És újraindítom a fogyit is, mert nem szeretem magam, de új ruhát venni sem időm, sem kedvem, és néha még pénz sincs rá igazán. A kazáncserénk is kulminálódik, most már ott tartunk, hogy a gáztűzhely is szabálytalanul lett bekötve, így kéne egy elektromos. Hurrá! Éljen! Utáltam a gáztűzhelyet, amit Mártától örököltem. Viszont ha már veszünk, akkor olyan legyen, ami beépíthető, hogy ha majd egyszer lecseréljük a konyhabútort (itt halk kacaj következik), akkor jó legyen abba is. Viszont a jelenlegi bútorba nem passzol. Sebaj, Zoli, kedvenc asztalos barátunk megoldja, csak döntsük el, hogy legyen.
Aztán Viktorral tervet kovácsoltunk a jövőbeli pénzügyi dolgainkra is. Rohadt sok hitelünk van és irtó lassan kopik. Gondolom más is találkozott már ezzel a problémával. És ahhoz képest, hogy mennyit keresünk együtt (na jó, én csak zsebpénzért dolgozom, hiszen egyszerű kis közalkalmazott vagyok, és más már mondta, hogy ennyi pénzért fel sem kelne) mégsem tudunk előtörleszteni. Folyton elmegy a spórolt pénzünk valami aktuális gondra (mnt pl. lépcsőcsere, kazáncsere stb.) Szóval felállítottunk egy pénzügyi tervet, próbáljuk magunkat tartani hozzá. Kemény lesz!
És ilyenkor érzem, hogy kellenek élvezetes tervek is. Mondjuk hímzős tervek. Már csak azért is, mert szinte semmit sem hímzek. Vagy ha mégis, akkor is alig látszik a haladás a képen. Szóval mivel ez viszont örömmel tölt el, így mutatom, hogy idén a sorozatok jegyében tervezek.

1. Maria van Scharrenburg 4 elem sorozata:

Ebből készen van a víz és most készítem a tűz elemet:

2. Nimue: A Fee au Rouge Gorge

A párja már elkészült

3. Mill Hill: Latte

Ilyen lett a Cappuccino

4. Lizzie Kate hónapos sorozat:

Az első három már készen van.

5. Csak a hecc kedvéért, mert szinte minden évben mutatom és mert minden beszerezve hozzá LHN Teás kávés sorozat

6. Pixiek:

Egyszer már elkészítettem a télit, csak elajándékoztam Szilárdék kislányának.

7. Tralala macik. Csak mert ezer éve szeretném megcsinálni őket:-D
 

5 megjegyzés:

  1. Mennyi szép terv az élet sok-sok területén!

    VálaszTörlés
  2. Remélem idén minnél több tervet sikerül megvalósítanod!

    VálaszTörlés
  3. Óóoooooh! Én ugyanígy élném meg ezeket a dolgokat. Mivel benne vagy, nem is tudod elképzelni milyen gördülékenyen megy. A hat órás munkát egyenlőre tartsd meg, szerintem még egy jó ideig. Nem viccelek, a teendők még évekig nem kopnak és mert mindig visszatérek arra amire most még korodnál fogva természetesen nem is gondolsz: de ez koptat és a magas vérnyomás, érrendszeri problémák és társai hamarabb jelentkeznek mint gondolnád, hiszen a négy terhesség kihordása..., semmiképp nem akarlak ijeszteni, de nem bírsz annyit mint a gyermektelen kollegáid, ne is akard!
    Anyagiak: koncentráltságot igényel a jövőben is, egyre fokozottabban, minden gyereknek okosteló, internet, stb.
    Szóval mindent jól csináltok, ez van, ennyi a meló 4 gyerekkel. Nem tudok vígaszt írni, de nem is kell, mert jól teljesítetek.
    Volt egy gúnyos megjegyzésem mikor arról írtál Marika születése után, hogy kicsit vágyódsz az ötödik babára. A mentségem ez a valóság ami most már látható: ez is nagyon sok, álmodozásnak helye nincs. Őket fel is kell nevelni és ez pokoli meló, amit gördülékenyen kezeltek és ehhez csak gratulálni tudok!!!

    VálaszTörlés
  4. Olvasva a posztodat feltöltődtem. Komolyan!! Mert annyira jól megszervezitek az életeteket, és együtt a családdal meg tudtok oldani mindent. Ez manapság annyira kevés helyen van így. Kívánom, hogy minden tervetek sikerüljön!!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi csajok a kedves szavakat.
    Most, hogy megjött a tavasz, ezerrel hímeznék. Mostanában időt tudok rá szorítani, de hétvégén széttakarítottam, súroltam a jobb kezem, na meg rávasaltam egy laza 3 órát, így kicsit pihentetnem kell, de két hét múlva újult erővel ismét belevágok, beleöltök a babaköszöntőmbe. Addigra legalább lemennek a felvételik, adóbevallások, társasházas közgyűlések, és nyugodtan hátradőlhetek! Várom nagyon!

    VálaszTörlés