Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. január 17., kedd

Marika 20 hónapos



Gondoltam írok pár szót a csajszimról, aki szépen lassan "öregszik". Ő az utolsó babám, fura nézni, hogy milyen gyorsan nő és lassan 2 éves lesz. Aztán hamarosan ugye az is kiderül, hogy 2012-ben bölcsis lesz-e a kisasszony, avagy sem. Én beirattam őszre, mondván, hogy megyek vissza dolgozni, de a kórházban nagyon bizonytalan a helyzet. Eddig mindig kérdezgették, hogy mikor jövök vissza, most már csak néma csend van. Mindenki félti az állását. Persze én is, nem is szeretek ezen gondolkodni...

Szóval térjünk vissza inkább egy sokkal hálásabb témához, Marikához. Továbbra is eleven, értelmes és eszméletlenül vidám kiscsaj. Mindenkivel barátságos, közvetlen.
Paramétereket nem tudok róla, de az szinte biztos, hogy még mindig nincs 10 kiló, max. 9,5 körül járhat a súlya. Picike, de arányos, doktorbácsi szerint hosszú kiscsaj:-D Szerintem kicsi, legalábbis olyan aprócska a kortásai között. Most növeszti a felső szemfogait, az alsók már kinn vannak, asszem összesen 14 foga van. Nagyon keveset beszél, főképp csak állathangokat utánoz. Viszont mindent kitűnően el tud magyarázni a babanyelvén. Na azért van pár szava:
Anya
Apa
Ette = elvette
Thomas
Ba = baba
Szet = vizet
Yeah = igen (hogy ezt honnan vette?)
Amiben viszont nagyon ügyes, az az önálló étkezés. Teljesen egyedül tud inni pohárból, egyedül eszik, nagyon ritkán kér segítséget. Jobb kezes, itt a fényképezés és főképp a vaku miatt egy csomót ökörködött, közben bal kézbe is vette a kanalat. Kedvenc kajája a tészta persze, de nagyon szereti a spenótot és sokkal több főzeléket megeszik, mint anno a tesói. Így hét közben főzit készítek egy csomót, hétvégén van főképp tészta, vagy hús.
Imád autókkal játszani, Thomasozni, a kiskonyhájában főzni, bakugánokat gurigatni, duplólegóval építeni. Nagyon ügyesen tudja már egymásra rakni a kockákat.
Hihetetlenül édesen, gurgulázva kacag. Mindenhol csiklandós szinte. Szereti, ha simogatom a haját, puszikat adok neki, sokszor beleül az ember ölébe, de csak rövid ideig marad ott.
Nagyon sok dologban utánoz. Ha hajat mosok, akkor napokig látom őt is, ahogy egy flakonnal vonul és keni a hajára a képzeletbeli sampont. Szereti kenegetni a kezét, az arcát. Minden cipőt felpróbál, folyton ellopja a papucsom. Mindenkinek puszit osztogat, nyuszitól kezdve a haverokig bárki jöhet. Napjában 20x is hajlandó fogat mosni.
Nagyon szeret velem az ablakban álldigálni. Nézzük a szomszéd kutyákat és hangosan ugatunk:-D
Ahogy halad az év, egyre kevésbé lehet vele időben elindulni a fiúkért. Tudja, hogy akkor beszíjjazva kell ülni a kocsiban, a babakocsiban. Na ettől szenved, mert egyébként mint a higany folyton jár-kel jobbra-balra. Volt már, hogy az oviban fél pillanat alatt úgy eltűnt, hogy teljesen kész voltam. A harmadik csoportban találtam meg, ahol épp a babakonyhában tevékenykedett. Suliban kedvenc elfoglaltsága, hogy fel-alá rohangál a folyósón és hangosan sikít. Talán érthető, ha azt mondom, hogy a napom legnehezebb része, mikor a nagyokat elhozzuk az oviból és a suliból. Ha azon túl vagyunk, akkor már minden gyerekjáték itthon. Mostanában apa is sokat fürdette Marikát. Nagyon jóban vannak, szerintem a csajszi igen apás és bár sokszor kihúzza a gyufát, azért Viktort elég rendesen az ujja köré csavarta:-D
Idén szeretnék Mariskámnak jópár dolgot horgolgatni, remélem lesz is belőle tényleg valami:-D

9 megjegyzés:

  1. Hogy telik az idő, még csak most született!
    Nagyon ügyes kiscsajszid van, hogy egyedül eszik-iszik!
    Az enyémekre is mindig azt mondta a doktor néni, hogy vékonykák, de mégis megnőttek. Marika is meg fog, szép nagylány lesz.

    VálaszTörlés
  2. Angyali Ő is, Te is ahogy bemutatod.
    Úgy tűnik a leírásodból könnyen fog szokni az oviba.Már most otthon érzi ott magát. A Te munkába való visszaállásodról majd kíváncsian olvasok.

    VálaszTörlés
  3. Boldog 20 hónaposságot Marikának! Nagyon édes és ügyes és okos a kiscsaj:-)))
    Írtam választ a fonalas kérdésre, bocsi a késlekedésért...

    VálaszTörlés
  4. Annyira tudtam, hogy valami komisz képet raksz fel róla. A képen minden kisgyerek olyan nagynak tűnik, "öregebbnek". Nagyon hasonlít rád Marika.

    VálaszTörlés
  5. Marika, még képen keresztül is levesz a lábamról nem csodálom, hogy az apukáját az úja köré csavarta:)
    Bízom benne sikerül sok cukiságot horgolni a kis csajnak.

    VálaszTörlés
  6. Látod-látod, nekem föl sem tűnt, hogy napra pontosan egy év van a lányaink között. :-)

    VálaszTörlés
  7. De, hisz nemrég még a pocidban volt! Bennem az a fotó annyira megmaradt, ezért hihetetlen, hogy már mekkora a kis höly:)

    VálaszTörlés
  8. gyönyörű. De miért nem hajlandó ráállni a mérlegre?

    VálaszTörlés