Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2018. május 27., vasárnap

Marikám 8 éves lett

Mostanában úgy tűnik már csak nagyobb ünnepekkor írok pár sort. Gondoltam most épp lefoglalja Lacikát a két kisebbik nagytesója, nameg már majdnem készen is van a hús leves. Mivel itt volt a mama nálam két napot, így a krumplis tésztát már csak melegíteni kell és hamarosan ebédelhetünk. Addig pont van időm egy picit írni magunkról.
Marika nagyon-nagyon sokat könyörgött, hogy szeretne egy nagy szülinapi bulit, amire sok-sok barátot meghívna. Sok helyet és programajánlatot végignéztem, de sajnos egyik sem a mi pénztárcánkra van szabva. És a meghívottakat legalább 10 főre gondolta a kisasszony.
Próbáltam puhítani, hogy mi lenne, ha itthon lenne a szülinap és valamiféle irányított akadályversennyel egybekötött kincskeresés lenne a lényege. Ezt a megoldást nemes egyszerűséggel nagyjából meghallgatni sem volt hajlandó a kisasszony. Így esett, hogy a buli elmaradt, helyette meglepetésként befizettük a családot a Pagony könyvesbolt Ruminis kalandszobájába az egyik pályára (sajnos a két pályát nem lehet egyszerre teljesíteni, pedig így sem olcsó mulatság a dolog!). Matyi bevállalta Lackó felügyeletét, így a család többi része elment egy kalandtúrára, amit nagyon-nagyon élvezett a 3 gyerek. Bevallom még én is, sőt, szerintem apa is párszor felvillanyozódott, hogy de jó! Kár, hogy közben nem készült rólunk fotó, csak a legvégén, ami meg nem lett a legjobb, de jelzem, hogy ez is már a sokadik próbálkozásunk volt:-DD
 

A játszótéren ajánlotta egy anyuka a Ruminis kalandszobát. Hihetetlen, hogy hány szülinapos helyet ismert, csak sasoltam. Az ő lánya folyamatosan megy bulikra, ezer helyen jártak már.
Nekem ez a verzió nagyon bejött, pláne, mert mostanában esténként a Ruminit olvassuk Marikának. Berg Judit zseniális gyerekkönyveket ír. Viktorral megbeszéljük néha, hogy mi volt a történetben, ha lemaradtunk róla, mert aznap épp a másikunk olvasott Marikának. Én még Karcsinak is szoktam olvasni, hogy érezze a törődést, Viktor nála már hajthatatlan: Olvasson a gyerek magának, elvégre negyedikes.

A szülinapi torta természetesen tiramisu volt. Mindenki nagy örömére. Jutott még egy ajándék is a torta mellé, a csajszi boldog volt.

Egyébként még mindig féltékeny Lackóra. Szerinte az ő státusza nagyot romlott Lackó érkezésével. Sokat kell a kis lelkével foglalkozni, mert rengetegszer megsértődik, néha a zsarolásig megy a rosszkedvűsködés, nyűgösködés. Bevallom, nem egyszer ez már nekem is nagyon fárasztó... Elég sokáig bírom cérnával, de van, hogy felzavarom Marikát az emeletre, hogy ott depressziózzon, mert már nem bírom nézni a savanyú képét, mert valami nem úgy történt, ahogy ő szerette volna.
A két kicsi "gyűlölök és szeretek" kapcsolatát remekül jellemzi ez a két kép:
 

Na és Marikáról még annyit, hogy hatalmasat nőtt, de hízni nem hízott hozzá. Vért izzadok, de továbbra sem csajos csaj, inkább a vásott fajta. A suliban is csak líg-lóg a haja, nem vesz fel szoknyát, folyton kilóg a trikója a póló alól, kitérdesednek a nadrágjai, szeret focizni. Látszik, hogy 4 fiú testvére van. Ja, és most már mindkét felső metszője kiesett. Nagyon vicces. (Persze megsértődött azon, hogy a fogtündér nem hozott semmit! Fogtündér!!! Komolyan, ne fárasszuk már egymást ilyenekkel!)
 

8 megjegyzés: