Elmondhatom, hogy villámgyorsan elkészül, pláne, ha a dagasztó programot is bevetem a kenyérsütőmön. Nem kell a tésztával szinte semmit cicózni. Én egy-egy háromszögbe fél virslit szoktam tekerni, pont elfér a fiúk markában. Még péntekre is maradt belőle, akkor sem volt állott, Matyi vitt is belőle tízóraira és uzsonnára is a suliba.A receptet még nagyon régen az nlc-ről vadásztam le. Ide is bemásolom.
| Hozzávalók: · 50 dkg liszt · 3 dl tej · 5 dkg élesztő · 1,5 dl olaj · 1 csapott evőkanál só · 3 db virsli |
| Elkészítés: A meglangyosított tejben megkelesztjük az élesztőt, beledolgozzuk a többi hozzávalót a virslik kivételével. A tésztát negyedórát pihentetjük, majd 3 cipóba osztjuk. Egyenként vékony, kerek lappá nyújtjuk, 8 fele osztjuk. A virsliket is 8 darabba vágjuk. Minden tésztába 1-1 darab virslit göngyölünk, tejfölös tojássárgájával megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon szép pirosra sütjük. |



Szia Dora! Hat nem nagyon kellett elolvasnom a virslis kiflis bejegyzesed...olyan szinten rakattantam, hogy most nagyon irigykedem azokra, akik vekonyak es ehetnek:D csodalatosat alkottal es hat igy meg inkabb csorog a nyalam:)))) nagyon nem kimeltel ma engem:))) szep estet!!ja, es Marikarol es a Tobbiekrol tegyel fel mar surubben kepeket! Ja, a kiscsaj tiszta Te...szerintem..
VálaszTörlés