Gyerkőceim életkora

2014. március 31., hétfő

Adtam még egy esélyt az embereknek:-D

A tavaszban az a legjobb, hogy teljesen rá vagyok kattanva a virágokra. A Társasház kertje természetesen senki földje, így engedélyt kértem a virágágyásokra. Saját költségen azt ültethetek, amit csak akarok. Első körben a ház előtti is ágyást ültettem be, mert tele volt a tavaly nyári virágaim szégyenteljes látványt nyújtó csonkjaival. Kihuzigáltuk a gyerekekkel az egynyári maradványokat, aztán szépen felkapálgattuk, Karcsi és Marika bőszen segítettek. Én elmentem és vettem bele árvácskát, százszorszépet, miniszegfűt (illatosat), aztán a két kicsivel egyik hétköznap délután beültettük. Nagyon szép lett, irtó büszkék voltunk mind a hárman. Már terveztük, hogy kerítésen belül hova készüljenek az újabb ágyások és még azt is, hogy talán a szomszéddal határos kerítés mellett egy ici-pici ágyást akár paradicsomnak is lehetne csinálni. Még Viktor is belelkesült, valamelyik hétvégén neki is esünk majd az ezer éve ásót nem látott földnek.

A virágaink szépen pompáztak a járda ész úttest között 3 napig. Aztán "remélem tényleg rászoruló" valaki szépen kilopta az árvácskák felét, konkrétan 8 db-ot. Nem is az ára bánt, mert nem vészes tétel, inkább az, hogy a munkánkat, a mindenkinek szépséges virágainkat elviszi. Le voltam törve, de úgy döntöttem, hogy még egy próbát teszek. Pótoltuk tegnap Mikivel és Marikával a virágokat. Jól belocsoltuk és most reméljük, hogy megmaradnak. Most kéne ide egy fotó az ágyásról, de nincs:-D

Ja, mivel annyira kínlódtam hogy mit kéne hímeznem egy csomó ideig nem is hímeztem. Általában ez jön be leginkább ez esetben. Viszont majdnem befejeztem Szabó Magda: Szemlélők című kötetét.

2014. március 24., hétfő

Még készen sincs de...

Tudom-tudom, még készen sincs a Babaköszöntőm és én már azt nézegetem, hogy mit is kezdjek utána. Már nem tudom melyik blogon láttam kész csupa gyöngy Mirabiliákat... Pénteken nem volt főnökünk és nagyban cincogtunk a csajokkal. Blogokat nézegettem. Sokat. Egyikről ugrottam a másikra. Egy külföldi blog volt ami annyira megtetszett, az tuti, de sajnos nem emlékszem már rá, hogy kié. Sokat és gyorsan hímzett egyszerre a csajszi, több Mirabiliája is fut egyszerre. Naná, hogy rögtön én is végignéztem a Mirabilia oldalát, hogy miket is tudnék most azonnal de iziben elkezdeni:-D A rend kedvéért össze is gyűjtöttem mind, ami MOST tetszik. Ide fel is teszem a képeket, már csak azért is, mert tuti, hogy nem Mirabilia lesz a következő áldozat, meg azért is felteszem, hogy ha 5 év múlva erre járok lássam, hogy mennyit változott az ízlésem.


2014. március 22., szombat

Találkozás Edittel

Nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy sikerült összehoznom egy találkozót Edittel, blognevén Phannal. Régóta terveztük a találkozót, de nekem valahogy nagyon nehezen jött össze, hogy odaérjek Veszprémbe, pedig járok arra évente jópárszor.
Szóval végre összehoztuk a randinkat, még a vihar sem tartott vissza minket:-D Beültünk egy veszprémi kávézóba, beszélgettünk, kávézgattunk, nagyon gyorsan elszaladt az a másfél óra. Jó érzés, hogy most már egy arcot is tudok kötni Edit blogjához. Sokat gondolkodtam mielőtt találkoztunk, hogy mióta is nézem a blogját. Végül beugrott, hogy a 3 csaj a tengerparton képe óta (2009.). Mint kiderült tengerpart nincs is rajta, de a három hölgy kalapostul tényleg sétálgat.... :-DD Érdemes hozzá bármikor benézni, mert fontos, hogy ÉL a blogja, vagyis rendszeresen vezeti és mutat sok szép újat, ami kikerül a villámtűje alól, vagy újabb és újabb ékszereket. Nagyon szimpatikus, kedves embert ismertem meg Editben, örülök, hogy sikerült végre találkozni. Legközelebb viszem a sok-sok félkész munkám is a találkozónkra:-D
Kaptam sok-sok ruhát Marikának és a fiúknak. Nameg kaptam egy újságot, amit már vagy ezerszer átnyálaztam.
Ha nem lennék totálisan RR ellenes, akkor most tagokat toboroznék ehhez a mintához! Muffinok, szinesek, vidámak, nagyon tetszenek.


2014. március 21., péntek

Maria van Scharrenburg: Fire babaköszöntő (3)

Sok dologról nem írtam, mindenképp pótlom, mert jeles események voltak a héten;) Most csak egy képet hoztam, az épp aktuális munkám fázisfotóját. Még 3 színt kell beleöltögetnem - mind sárga lesz - de abból az egyik baromi sok lesz, úgyhogy nem jövő héten lesz kész... Aztán már csak a kontúr és a Mátyás felirat van hátra.
És mivel már a végén vagyok, így folyamatosan azon filózom, hogy mit is kéne legközelebb kézbe vennem. Ma épp Mirabiliákat nézegettem...

2014. március 7., péntek

Felvették Matykót

Nem leszek hosszú. Igazából még most is meghatódok, ha rágondolok, hogy milyen nagyszerű ez a gyerek és milyen jó, hogy én lehetek az anyja. Irtó büszke vagyok rá és nagyon féltem és nehéz elengedni, de nem akarom visszatartani. Tudom, hogy valami fantasztikusban lesz része, tudom, hogy sokkal többet fog kapni, mint amit mi adhatnánk neki, hiszen a kicsik miatt sokszor visszahúzzuk. Tudom, hogy nagyon-nagyon akarta és küzdött érte és irtó boldog és mi is azok vagyunk, együtt örülünk a sikerének. Bár kicsit nehéz elképzelni, hogy milyen lesz jövőre nélküle, majd ha szeptemberben keveset mosolygok, az mindenképp azt jelenti, hogy nagyon hiányzik.

Felvették Pannonhalmára, és felvették a Piaristákhoz is. Még egyszer utoljára megkérdeztem, hogy akkor melyik legyen a befutó. Bár több kishavert is felvettek a Piaristákhoz, többek között a legjobb barátját is, mégis Pannonhalmára szeretne menni. Bírom Matyiban, hogy mindig tudja, hogy mit akar. Nemrég lemondtam a helyét a piaristáknál, remélem egy várólistás kisfiú még ma nagyon boldog lesz!

2014. március 2., vasárnap

Marikával alkottunk egy "tavaszit"

Az apropója az alkotásnak az ovis pályázat volt. Igaz, hogy pénteken lejárt a határidő, de azért holnap reggel mi még megpróbálkozunk Marikával leadni a pályaművünket. Egy ici-picit Karcsi is besegített, így trióként adjuk majd le a kész koszorút:-D
Szóval a lényeg, hogy itt a tavasz és újrahasznosított alkotást kell ezen címszó alatt felmutatni. Itt a miénk, az alábbi blogbejegyzés ihlette. Párszor nyakig festékesek lettünk, párszor összeragasztóztuk magunkat, Marikát vagy 70x kellett lebeszélnem arról, hogy fekete tavaszi virágot fessen, de a leveleknél is bepróbálkozott. A cirmos virágokat mind Marika csinálta, Karesz egyszínűeket gyártott. Viszont az összes levél csajszim keze műve, a ragasztást is ő csinálta, csak én szorítottam a cuccot a koszorúalapra:-D
 
 Elkészült, mindenki boldog volt (bár Kareszt túlzottan nem érdekelte a végeredmény), ahogy az a képeken látszik.