Gyerkőceim életkora

2012. augusztus 28., kedd

Bothy Threads: Musical Whispers (1)

Visszakerestem és még májusban kínlódtam azzal, hogy mit is hímezzek. Végül Viktor a Bothy Threads készletet szavazta meg. Elővettem valamikor a nyár közepén és elég sokat hímeztem bele magamhoz képest. Aztán félretettem, most már vagy egy hónapja felé sem néztem, de mivel még nem mutattam, így gondoltam dobok róla egy fázis fotót. Íme, most így állnak a zenélő tündérek:
Egyébként a pasztell színek halványsága ellenére is nagyon szeretem hímezni. Igyekszem vigyázni a mintára és az egész cuccra extrán, hogy küldhessem tovább majd Áginak. Ugye még kell, Ági?
Sokáig gondolkodtam azon is, hogy a készletben lévő aidára hímezzem, vagy keressek neki más alapanyagot. Végül maradtam az aidánál. Nem lustaságból, mert tényleg végigtúrtam az anyagjaim. Valahogy nem akartam "megbontani" a készletet, ennél a gyerekmintánál meg talán annyira nem lényeges, hogy mire is böködöm. Nekem igazából tetszik ez a krém színű anyag, nameg néha egész pihentető aidára hímezni. Most viszont itt csücsül egy ajándékba szánt Vervaco készlet, aminek az aidáját tuti kicserélem majd vászonra... és lassan neki is kéne állnom, hogy időben készen legyen.

A végén fogom csak kontúrozni. Kíváncsi vagyok, hogyan kel majd életre a kép. Ha elkészült, akkor Marika szobáját (egyben a mi hálónkat) fogja díszíteni.
Most egyébként a kannás RR-en ügyködöm. Én azt hiszem be vagyok oltva ellene, mert nagyon nyögve-nyelősen haladok csak vele. Meg az időjárás változás talán az oka, de a délutáni hímzésidőmet vagy végigalszom, vagy ha fitt vagyok áttársasozom a srácokkal:-D

2012. augusztus 24., péntek

Blackbird Design: Friendship's Sheltering Vine (2)

Gyors sikerélményt adott ez a kis minta. Gondolom másnak alig 1-2 nap amíg végigszáguld rajta a tűjével, nekem laza 1 hét volt:-D De készen van és nagyon tetzsik, főleg a két madár és a díszöltések. A DMC115-ösöm pici híján majdnem teljesen elfogyott. Még nem tudom milyen kerete lesz, valszeg valami teljesen egyszerű.
Ezennel az idei évben a kész munkáim száma 5db. Elég szánalmas, pláne, mivel nem is túl nagyok:(
Viszont van megkezdett 9 munkám:-DD Éljen a MUK! Asszem be kéne fejeznem a kannás RR utolsó darabját. Akkor az is kész lenne és az eredeti éves tervemből is egy ki lenne pipálva.

Mellesleg jártam Amilgade oldalán, és az újabb szerelmeim EZEK!

2012. augusztus 23., csütörtök

Matyi 11 éves!

Rohan az idő! Legnagyobb fiamm 11 éves lett a mai napon! Igazi kiskamasz már. Még szeret átölelni és puszit adni, kicsit félek, hogy mindez mikor lesz már ciki. Továbbra is művészúr, vagyis szülői útmutatás, könyörgés és ordítás nélkül kevés dolog megy zökkenőmentesen. De már megszoktam, asszem el is fogadtam. Igazából folyton szapulhatnám minden hülyeségért, ami talán annyira nem is lényeges. Nekem sem jó, neki sem jó. Most már csak azzal nyaggatom, ami tényleg fontos, ami nélkül szerintünk gáz emberke lenne.
Na ilyen tortát sütöttem neki. Csúnya, de finom. Ő rendelte, banános-szőlős joghurttorta. Sajnos az első piros zselatint még sikerült akkor ráöntenem, mikor a torta közepe nem teljesen szilárdult meg, így az a réteg félig lesüppedt a piskóta tetejére. Tettem rá újabb tortazselét, de az már csak színtelen volt:-D

Itt jött rá, hogy újra gyulladós varázsgyertyái vannak:Itt a röhögéstől már nem nagyon tudott fújni:Egy csapágyas jojót kapott tőlünk.

2012. augusztus 22., szerda

Ismét Decsen

Lassanként mondhatnám, hogy már-már szinte hagyomány, hogy megyünk nyáron pár napra, általában hosszúhétvégére Decsre, a nagynénémékhez. Én őszintén megvallom, hogy számomra ez a pár nap a totális pihi gyerekekkel megspékelve. Állatira ki tudok lazítani Decsen, nem tudom, hogy miért. Dolgunk nincs szinte semmi, csak terelgetjük a srácokat, boltba megyünk. Idén viszont olyan sokat volt ott Timi is, hogy még szinte a gyerekekre sem volt gondunk (illetve gondom, mert Viktor azért jobban tüsténkedett). Hihetetlen kánikulát fogtunk ki, így aztán volt pancsolás, kertezés bőven, kirándulás a Gemenci erdőben, és sok-sok alvás (nekem abból sosem elég).Decsen a nyári szárazság miatt totál kisült a fű, a virágok kókadoztak, iszony mennyiséget locsoltak el idén Irénkéék, hogy a kertet életben tartsák. Pedig micsoda vadregényes kert az övék! Nekem nagyon tetszik! Ime róla pár fotó, nameg a kis kertészeimről is, akik késő délután már lelkesen locsoltak.A kedvenc képem a kertből ez a pad, ami olyan, mint egy mesebeli kertben:
Persze idén is voltak maratoni beszélgetések. Még vitázások is, amikből én igyekszem kimaradni. Egyrészt volt már olyan, hogy annyi bort vagy sört ittam, hogy nekem már nem forogtak elég gyorsan a kerekek odabenn, egyszercsak azt vettem észre, hogy bizonyos részek kimaradtak, vagy nem fogom az adást:-D Most meg egyszerűen két nyakas ember egymásnak feszült és egyik sem adott alább a véleményéből. Engem nem zavart, de mint kiderült a két vitapartnert igen:-D

Néztük az olimpiát, örültünk minden helyezésnek, minden éremnek! És nagyon örülök, hogy Irénke nénivel annyit lehet beszélni a családról. Annyi mindent tud, annyi mindenre emlékszik. Nekem meg sokszor hiányzik a nagy család, a Szalay család. Idén sem tudtunk találkozni Ipóékkal sajnos. Mint kiderült Bence pont ugyanarra a hétvégére hívott rengeteg szállóvendéget hozzájuk, így még csak telefont sem ragadtam. Nagyon gondolkodom azon, hogy meghivatom magunkat egy hétvégére Szederkénybe. Jó lenne menni! Jó lenne találkozni!

Remélem jövőre is ellephetjük Irénke nénit és Timit (akit Karesz eszméletlenül szeret, már-már szinte szerelmes belé):-DD

Ja, és egy újabb benyögés Mikitől, aki aggódott a gazdag kert látványa miatt:
-Timike, ugye ebben a kertben nincsenek nimfák?
-Nimfák?!?! Itt biztos nincsenek, de miért Miki?
-Hát csak azért, mert apa nagyon allergiás a nimfákra!

A nimfák alatt nyírfát kell érteni, amire apa tényleg allergiás. Egyébként minden fiamon és apán is kijött a sok zöld miatt az allergia. Fújják az orrukat, tüsszögnek ezerrel.

2012. augusztus 21., kedd

MR vizsgálat fogszabályzóval

Ezt a bejegyzést csak azért írom, mert nekem nagyon jó lett volna, ha a vizsgálat előtt találtam volna valami konkrét és biztató dolgot a neten. Ma már biztosan tudom, hogy lehet MR-t csinálni fém állandó fogszabályzó mellett!!! Mindenki annyit mondott orvosok közül, hogy "szerintem lehet". Nekem ez kevés volt. A neten miután utánaolvastam még rosszabb lett a helyzet:-D Szóval asszem lelkesen rettegtem egy éjszakát, hogy mi van, ha 10 fogam bánja az MR-t.
Bombáztam ezerrel telefonhívásokkal a fogszabályzó szakorvosomat, aki épp külföldön volt (én ezt nem tudtam). Végül sms-ben megkonzultáltuk a dolgot. Ilyen még nem volt a praxisa során, hogy valakinek MR vizsgálat kell fogszabályzó mellett. Nikkel króm acél a fogszim, ha kérdezik, mondjam. Hát nem kérdezték. A szemüvegemet és a melltartómat kellett levennem a kapcsok miatt. Fogszabályzó nem akadály, sőt nem én voltam az első madár, aki fémmel vastagon teli szájjal érkezett. Még a fém gombos farmerom sem volt probléma.
Vizsgálat megvolt. Irgalmatlan hangos volt, leginkább ez zavart, a szűk tér egy kicsit sem. Aztán visszahívtak, hogy kéne egy kiegészítő mérés, hogy jól lássák, hogy csak érgomolyag, vagy daganat van a csigolyáimon belül. Érgomolyag van.
A hátam fájdogál. Hol jobb, hol rosszabb. Ez van. Kissé leamortizált sajnos a gerincem, doktornéni szerint a 4 gyerek valszeg kissé megterhelt. Őt 3 vágta gallyra anno. Na mindegy, vannak egész frnakó napjaim, amikor egyáltalán nem fáj, de vannak még mindig olyanok, amikor rohadtul érzem a csigolyáim, és irtó nehezen tudok elaludni miattuk, estére nagyon kimerít a fájás. Majd elmúlik, csak győzzem kivárni. Ismét úszásra lettem ítélve. Már nagyon megy, de most főképp a hátúszásra kell koncentrálnom. Erre nem pont bezárt a Kondorosi uszi? Mellesleg lassanként aranyárban van a belépő! Kéne mennem gerinctornára és Pilátesre is. És doktornő megkért, hogy ne otthon magamban, hanem csoportosan műveljem valahol, ahol ellenőrzik a mozgásom. Mikor? Hol? Nehéz lesz megszervezni. Még az úszás a legkönnyebben kivitelezhető.

Na összeszedem magam és még ma megpróbálom feltenni a decsi képeket is egy rövid beszámolóval. Ez csak egy bejegyzés azoknak, akik MR vizsgálat előtt a fogszabályzójuk miatt aggódnak, hogy a gép tövestül tépi ki a fogaikat:-D

2012. augusztus 19., vasárnap

Blackbird Design: Friendship's Sheltering Vine (1)


Mostanában ezen ügyködöm, nagyjából a minta felénél járok. Őszintén szólva már nem is emlékszem mikor, de Jucustól kívántam meg a mintát, mikor épp a blogjában gyönyörködtem. Elkértem, kinyomtattam, belefűztem a mappámba, aztán végre elővettem és nagyon élvezem csinálni, pedig a monocrom minták nekem annyira nem jönnek be. Szeretem rajta ezeket az érdekes öltéseket, nameg azt is, hogy igazán haladós. Valszeg Viktornak és nekem lesz egy amolyan esküvői emlék.
Ismét egy Tűvarázsos anyagcsomagban fellelhető vásznat vettem elő, jó sötét színben. A cérna DMC színátmenetes (holnapra kikeresem melyik:-D).

2012. augusztus 17., péntek

Kiscipős babaköszöntő Marikának (2)

Nem gondoltam volna, hogy így elhúzom majd ennek a kicsike képnek a hímzését. A mintája nem volt túl jól olvasható és a fémszálas DMC-k nem túl hímzőtűbarátak. Aztán a kontúr nekem annyira nem jött be, túl erőtlennek találtam. A végkifejlet persze tetszik, összességében kifejezetten barátságos, kedves hímzésnek látom.
Még mindig nem döntöttem el, hogy a felirat majd fölül, vagy alul legyen, de paszival el lesz választva terveim szerint a kiscipőktől. Már csak kettévágásra, mosásra, keményítésre vár és mehet a keretezőhöz. De azt hiszem egy folyamatban lévő munkámat még összevárom, hogy ne 1 munkadarabbal menjek a Lónyay utcába.
Ja, az anyaga valamilyen 28ct-os márványos anyagdarabka, amit anno a Tűvarázsban egy anyagkupacban kaptam. A MillHill gyöngyöt az itthoni készleteimből választottam, mert a minta szerint írt persze hiányzott:-D

Igyekszem a következő napokban megmutatni azokat a hímzéseket is, amiken mostanság ha keveset is, de azért ügyködtem.

2012. augusztus 16., csütörtök

Balatonfenyvesen nyaraltunk

Idén nyáron az Ács család jóvoltából Balatonfenyvesen nyaraltunk. Gyermekkori emlékeim Fenyvesről nagyrészt arról szólnak, hogy talán 1 napot ha tudtunk strandolni, utána szakadt az eső. Kicsit féltem, hogy nehogy ugyanezt produkáljuk idén azzal, hogy egy Szalay újra beteszi a Balaton partjára a lábát, de szerencsére megtört az átok. Nagyon szép napos, meleg időt fogtunk ki. Minden nap voltunk lenn a parton fürdeni. Na jó, 1 nap kimaradt, mert akkor baromira lógott az eső lába, úgyhogy aznap Fonyódon mászkáltunk sokat, meg motorcsónakoztunk (a képen majd látszik, hogy Marika mennyire "élvezte").
Igazán nyaralósra vettük a figurát. Csak és kizárólag a teraszon ettünk, én nem főztem, hanem mindenféle gyorsbüfékben tömtük magunkat hol lángossal, hol palacsintákkal, hol hallal. Reggelenként friss péksütiket vettünk a helyi kisboltban. Esténként lementünk a partra jégkrémezni, a gyerekek későn feküdtek le, még Marika is drukkolt Gyurta Daninak fél tízkor a tévé előtt.
Találtunk egy csúcs társast a fenyvesi játékok között. Mondtam már, hogy szeretek társasozni? Erre szinte majdnem mindig rá tudnak venni a fiúk. Vannak személyes kedvenceim, pl. a Candamir, de most mindenképp a Hotel társasjáték viszi a pálmát. Be is szereztem egyet a Teszveszről.
Milyen volt a nyaralás? Láblógatós, nyugodt, nemsietős, sokatsétálós. Csak az utolsó nap akadtunk össze Bogival és Bözsével a parton. Mint kiderült, ők is pont ugyanott nyaraltak családostul, csak mi a szabadstrandra jártunk le az utca végére, ők meg a "karbantartott" komolyabb strandon süttették a hasukat napi szinten (nekünk az autós távolságra volt, a szabadstrand meg az utca végén).
Az egyetlen negatív mindössze a sok-sok hínár. A két kicsi nem volt hajlandó letenni a lábát a Balatonban, így apa néha úgy nézett ki, mint egy karácsonyfa. Marika balról, Karcsi jobbról lógott róla. Én felmentést kaptam cipekedés alól, mert a hátam bekrepált. Így aztán enyém lett az úszógumi és a vizipisztolycipelés. Matyi és Miki igazi vizipockok voltak, Miki még egy úszólapot is kért, tervezi, hogy olimpiai bajnok lesz, bár a sportág még bizonytalan, lehet, hogy úszás helyett inkább futás lesz a nyerő:-D Vettünk egy nagy gumicsónakot, amivel az első alkalommal Karcsit bele is fordítottam az erős hullámzás miatt a vízbe. Két nappal később már az egész sztorit úgy mesélte, hogy ő volt a hős, de egyébként zokogott és nagyon leszidott engem, hogy nem vigyáztam rá. Mentségemül szóljon, hogy a derekáig ért a víz! A csónak persze a második használat után kiszakadt, nem tudjuk hogy pontosan mi a fenét csináltak vele a nagyok.
Terveztem, hogy délutáni kellemes napsütésben a hintaágyban majd hímzek, olvasok. Nem hímeztem, egy sort sem olvastam. Olimpiát néztünk, társasoztunk, együtt voltunk.

Ja, Miki az aranyszájúnk (vagy zöldségboltosunk?) újabb mondása. Jöttek haza apjukkal egyik aktuális közös lubickolásukról. Azzal fogadott, hogy:
-Anya, képzeld, olyan messzire bementünk a Balatonba, hogy még apának is tyúkot kellett kapnia!
(Értsd: pipiskednie kellett)

Reggelizünk a teraszon:Fonyódon a banda:Motorcsónakozás:Még pár kép: