Gyerkőceim életkora

2012. június 30., szombat

Itthon nyaraltunk (képekben)

Na itt vannak az előző posztban ígért képek. Karcsi még mindig utál fényképezkedni, így a közös fotókon folyton fancsali képeket vág, vagy őrültködik. Egy kép rólam is készült a közös programokon, de a egy bónuszt beraktam az otthoni sütikészítésről. Marika ezerrel segít, alig bírom felügyelni, már tojást is törne:-D

Havi rövid összefoglaló:)

Amióta vége lett az évnek egyáltalán semmire sincs időm. Illetve inkább úgy fogalmazok, hogy amira nagyon rászorítom magam, arra van. Na a gépet a Marika délutáni alvása alatt a fiúk birtokolják, este meg már semmi erőm leülni a számítógép elé, így nem írok, nem olvasok. Épp csak a leveleimet nézem meg. Ennyi! Sajnálom, nem hiszem, hogy ez a nyáron változni fog.

Persze vannak híreim. Röviden.
1. Matyinak csodaszép bizije lett. A sok óra alatti fecsegés miatt a magatartása négyes, de minden más ötös, sőt lett jópár dícséretes ötös tárgya is. Kapott jutalomkönyvet, nagyon megdícsérte a tanító nénije. Jövőre felsős. Felvették az emelt szintű angolos csoportba. Állati büszke vagyok rá.

2. Mikinek a szöveges értékelése is csupa-csupa jót mutatott. Ő is kapott jutalomkönyvet, nagyon megdícsérték. Büszke volt a kissrác is, nameg én is, bár az ő biziosztásukra nem lehetett bemenni.

3. Október 16-tól megyek vissza dolgozni a kórházba. Augusztus 1-től kiveszem az összes szabim, aztán utána 6 órában dolgozom majd a Gyes ideje alatt, utána 8 órában folytatom (engem nem zavarna, ha maradna 6) Hogy melyik osztáklyra és milyen beosztásba kerülök, az még a jövő titka.

4. Apa bekerült a zártosztályra. Mostantól nem lehet vele sem szkájpolni, sem levelezni melóidőben. Valami pénzügyi programot fejlesztenek, így minden nagyon-nagyon titkos:( Na többek között ezért sem kapcsolom be a gépet.

5. Megköszöntöttük Krisi barátnőmet a szülinapján. Kapott egy Yodás digitális órát:-DD

6. Komoly döntést hoztam a góckutatás - rossz fog témakörben. Sokat vajúdtam rajta, nagyon nehezen vágtam bele, de mivel a családi egészségpénztár finanszíroz, nameg anya járjon a fiai előtt jó példával, így július 24-én, ha minden jól alakul, megkapom a vasaim. És tudom, nem vagyok normális, de hiú vagyok na!

7. 59 kiló vagyok. Holnap csinálom 60 napja a diétát. A mozgás sajna annyiban kifullad, hogy a gyerekek után rohangálok, meg fel-le a lépcsőkön, kissé nehezemre esik bármi ebben a rohadt melegben.

8. Közös képviselő vagyok. Most már látom, hogy mennyi szar surlódást képes 6 lakás összehozni. Néha megdöbbenek. Viktor szerint mi nagyon "jólneveltek" vagyunk, maradjunk ennyiben. Úgy tűnik a közös játszótér nem nagyon akar összejönni, lehet megvesszük mi, mert halad a nyár... Bezzeg a parkoló az legyen már!

9. Még mindig nem néztem bele a könyvelőprogramba. Jövő hét végéig szeretném kitanulni. A 2011 év gazdálkodását nem csinálta meg az előző közös képviselő. Ha én nem csinálom meg, akkor senki sem fogja.

10. Múlt héten itthon nyaraltunk. Minden nap máshova mentünk, nagyon jó volt, én totál elfáradtam, Marika sokat fejlődött benne. Lassanként babakocsi nélkül mennek a mindennapok. Voltunk strandon, voltunk az Orczy kertben a kalandparkban, Budakeszin a vadasparkban, kisvasutazni, sokat fagyiztunk. Eléggé alacsony költségvetéssel nyomultunk, még minket is meglepett, hogy egész jól kijöttünk.

11. 3 hete egy öltést sem hímeztem, egy szemet sem horgoltam.

12. Megvannak a keretezett képeim lassan 1 hónapja és le sem fotóztam őket. Pótolom ígérem.

13. A következő bejegyzésben a nyaralós képek lesznek:-DDD

2012. június 6., szerda

Karcsi, az egyéniség

Csak pár szót legkisebb fiamról. Régebben már írtam, hogy ő egy kifejezetten nehezen kezelhető gyerek az én mércém szerint. Talán egy picivel könnyebb lett a dolog ősz óta, de még most is kemény dió Karesz. Viszont minden érdekli, mindent ki akar próbálni, mindenben ügyes akar lenni. És általában az árral szemben úszik, de ezt már megszoktuk mindannyian.

Hétvégén az Epam Partyn arcfestés is volt. Soha egyetlen gyerekemet sem vonzotta ez a dolog eddig. Karcsi csak kerülgette az arcfestő csajt, végignézte, ahogy az ezredik kis pillangót és virágot pingálja a kislányok arcára, aztán megnézett pár pókembert és batmant is. Végül csak kibökte, hogy ő is szeretne festetni. Kiválasztotta egy rém idétlennek tűnő kép alapján (én szinte meg sem néztem) egy halas mintát. Szerintem haláli lett! Egy napig tilos volt lemosni, aztán amikor már teljesen elmaszatolódott a halacska pofija, akkor kisebb unszolásra végül lemoshatta apa. A csaj nagyon örült a kérésnek, mondta, hogy halat még sosem festett, végre egy eredeti kérés. Ki is csicsázta rendesen, nem kapkodott:-DD Karesszel aztán elmentünk megkeresni a rendezvényfotóst is, hogy a friss munkát lencsevégre kapják. Pózolt ezerrel a kölyök:-DD A vicc, hogy az ő szájával együtt mozgott a halacska szája is. Na én ilyen fotókat nyomtam róla (a nyakában a szintén Epam délutánon gyöngyözött nyaklánc, amit magának készített kitartó munkával):Kikövetelte az első keresztszemes készletét. Nagy erővel csinálja, ha épp eszébe jut, eszméletlen kitartó a srác. Egy pandamaci lesz majd belőle. Hamar ráérzett a hímzésre. Úgy tűnik a génjeikben van a hímzés:-DPár fotót még hoztam a focibemutatóról. Nagyobb még lelkesedése mint az ügyessége. A meccsek alatt viháncolt és rohangált a pályán, a labda túlzottan nem érdekelte:-D Emlékszem anno Attila bácsi, az edző azzal fogadott egy tél eleji napon, hogy Karcsi sokat fejlődött mind fociban, mind mentálisan:-DD Milyen lehetett az elején?

2012. június 4., hétfő

Félsiker!

Ma reggel végre 60kg alá ment a súlyom. Húsvét után 67 kiló voltam. Akkor csak esti 6 utáni nemevést vetettem be és tornát, amit a térdem bánt, de lementem 64 kilóra. Azóta megy a fogyi. Elég rendesen tartom a 90 napos diétát. Az utóbbi időben belassult a súlyleadásom. Egyre nehezebben állom meg azt is, hogy ne egyek mást, mint ami aznapra elő van írva, de azért igyekszem. Az Epam party eszméletlenül guszta, irtó finom és hihetetlenül csábító illatú hamburgerének sikerrel ellenálltam. De pl gyereknapon (húsnapom volt) befigyelt egy kis maradék vattacukor és egy gombóc fagyi, amit pár szem csokis popcorn is követett. Viktor szerint én is ember vagyok:-DD
Na lényeg a lényeg, ma reggel végre 59,7 kilót lengetett a mérleg. Bár ez csalós, mert víznap után voltam. Ezen a héten behozom újra a mozgást is a programomba, mert lekopogom, de hosszú napok óta nem fáj a térdem. A Pilates 13 lesz a program, rövid, bizonyos izomcsoportokra fókuszáló tornák lesznek. Egyik nap has, másik nap fenék és így tovább. Ha több időm van, akkor lehet egy nap kettő is.

Cél a tartós 58 kiló! Célruhám az egész farmerruha és a 6 éve vett nyári gatyókba beleférés!!!

Megpróbálok ilyen rövidke posztokat írni, hátha behozom magam!

Időt kérek!

Nem panaszkodásként írom, de őszintén szólva semmire sincs időm. Még a blogokat sem nagyon olvasom, nemhogy a magaméba írjak:(
Ez is egy rövidke poszt lesz, többre most nem futja, pedig tudom, hogy húgom várja a részletes beszámolóimat:-DD nameg talán még mások kíváncsiak ránk.
Átvettem a közös képvisletet. Jegyzőkönyvet gyártok, időpontokat egyeztetek kertésszel, gyerekjátékokat keresek a kertbe. Adószámot igénylek a társasháznak. Próbálom nem felhúzni magam azon, hogy nem mindenki ért egyet a véleményemmel:-DDDD
Góckutatásra járok. Nőgyógyászat negatív, Fül-ott-gége negatív, fogászat gócos. Az egy szem gyökérkezelt csapos fogam felett be van gyulladva a gyökércsúcs. Egyáltalán nem fáj. Nem kizárt, hogy ettől fáj a térdem:( Urológián még nem voltam.
Júliáék itt voltak takarítani. A felső szintet rakták csilli-villi rendbe 1 nap alatt. Na nekem ez őszintén szólva kicsit lassú volt, pláne azért, mert a nappali szintje és az alsó szint lett volna a lényeg. Folytatás nem lesz, MERT!
Volt egy frankó dugulásunk. Az alsó szinten jött fel a szennyvíz a zuhanyzófülkébe, onnan ki a szobába. Még időben elcsíptük, de a csőgörényeseket ki kellett hívni. Elvittek 63 eFt-ot. Nem vertek át minket, több céget felhívtunk, ugyanannyit mondtak ők is. Ez van. Takarítást magamnak kell megcsinálnom.
Leszedtük a cseresznyét és a meggyet a kertben addig, amíg létráról elértük, meg amíg apa felmászott. Tegnap meggyes lepényt sütöttem.
Marika ezerrel dumál.
Voltunk Ajkán pünkösdölni és gyereknapozni. Csúcs volt, jól éreztük magunkat. Nagypapa kicsit többet lehetne otthon.
Összeállítottuk a nyári eseménynaptárunkat.
Megvolt Matyi klarinét vizsgája, nagyon ügyes volt.
Megvolt Karcsi foci bemutatója, irtó cuki volt, de rém béna.
Volt nálunk Dani és Lackó ittalvós bulin. A három negyedikes és Karesz fiam este 22:45-ig röhögött és viháncolt a gyerekszobában.
Megvolt a vidámság napja a suliban. Minden sütésvállalásom teljesítettem.
Megvolt az EPAM-os party. Nagyon jól éreztem magam, szerintem a család többi tagja is.
33 napja fogyózom. Ma van az első víznapom. Holnap méreckedek.
Folyamatos sérülések érnek. Feltéptem a körmöm a bal lábam hüvelykujján, lényegében megskalpoltam a kisujjam a jobb kezemen. Tele vagyok ragtapaszokkal, úgyhogy mostanában nem úszom.
Néha azért hímzek.
Fáradt vagyok.
Bevittem a melóhelyemre a "vissza szeretnék jönni dolgozni" levelet.
Nyakunkon az év vége. Két hét múlva nyári szünet!
Csak egy kép, mert olyan cukik: