Gyerkőceim életkora

2012. január 29., vasárnap

Lanarte: Russian Woman (1)

Ez most igazi szerelemhímzés. Szívem szerint le sem tenném, de annyit hímeztem az elmúlt 10 napban, hogy egy kis szünet kell a kezemnek. Így most inkább olvasok pár napot, aztán folytatom újult erővel. Szenteste öltöttem bele pár szálat, aztán a sok-sok kötelezőmmel foglalkoztam, és miután majdnem mindent kifuttatam (már csak apukám horgolt terítőjét kéne befejeznem), ennek álltam neki először. A hosszúhétvégénken annyit hímeztem, amennyit csak bírtam. Rá kellett jönnöm, hogy az én kezem arra van hitelesítve, hogy hímzek fél órácskát, aztán abbahagyom. Megint fél órát, aztán kis pihi, és így tovább vagy 6x egy nap. Na itthon ez kivetelezhetetlen:-D
Mutatom azt is, hogy milyen nagy lesz majd a kép, látszik, hogy irtó sokat kell még öltögetnem, pedig a hölgyemény feje nagyjából a mintaív 1/5-ét már kiteszi.Ja, és a Dimensions képekhez hasonlóan most már a Lanarte képek is használnak kevert szálakat. Legalábbis ez az Orosz hölgy mindenképp!
Ja, és ezennel 9 megkezdett hímzésem van. Még 10 alatt vagyok:-D Persze a horgolásokat nem számítjuk a megkezdett munkák közé:-D

2012. január 28., szombat

Dimensions: Mother keretezve

Már ezer éve fotóztam, csak még nem mutattam a blogomon. Síszünetünk volt a héten, nem voltunk itthon Budapesten. És persze egyéb nagyon klassz dolgok is történtek velünk, de ez legyen egy külön bejegyzés. Széthímeztem magam és nagyon jól esett:-D Olvastam és aludtam rengeteget:-D

Naszóval ilyen lett a képecském keretezve. Mama adta le rá a keretrendelést. Remélem pont ilyennek képzelte. Apukám szerint jobb lett volna, ha a kép inkább arany paszival lenne, szerinte az hangsúlyosabb lett volna. Passz, bennem fel sem merült. Nem mentem be a Lónyay utcára, hanem Mariskával elugrottunk a Campona keretezőjébe. Drága. Nagyon. De a keretezést szépen csinálta a csajszi, szóval mivel ajándék, így aszondom, hogy megérte.

Viszont! Majdnem bőgtem, miután kimostam és keményítettem a kész hímzést. Tönkrementek rajta a nagy couchingok. Szabályosan kitekeredtek, annyira csúnyán álltak, és hiába próbáltam a végeiknél a hímzés fonákján huzigálni, túl sokat nem javított rajta. Azért igyekeztem. A kisebbeket is megviselte, amik az arany színű terítőben vannak, de azoknál nem annyira látványos. Annának rögtön írtam is levélben, hogy a nagy dísztűzött sodrott fonalakat csak és kizárólag a legvégén öltse rá, amikor már nem is fog hozzányúlni, csak keretezni viszi.
Azért mutatom képen a szép ökörhugyozásokat. Anyukámnak szerencsére ezzel a szépséghibával is tetszett.

2012. január 18., szerda

Matyi és a klarinét

Nem olyan lelkes a srác, mint amikor furulyázott. Kérdeztem tőle a leglehetetlenebb és a legmegfelelőbb pillanatokban is, de a válasz arra, hogy szeret-e klarinétozni mindig az volt, hogy: -Igen, csak túl macerás.
Hát igen, ez egy olyan hangszer, amit nem lehet csak úgy előkapni, mert használat előtt és után össze- és szét kell szerelni. Valahogy idén sokkal kevesebbet is gyakorol a Matyi, sokszor kell figyelmeztetnem arra, hogy vegye elő a hangszerét, mert közeledés a klarinét óra. A félévi koncertre sem nagyon készült. Szerintem a játékán érezni is lehet, de azért jól szerepelt. Pénteken gyakorolt utoljára, a koncert pedig hétfőn este volt. Elég béna felvételt készítettem, előszöris későn kapcsoltam be a gépet, aztán meg a darab végén gyorsan leraktam az ölembe, hogy tapsolhassak. Az elsős klarinétosok között ügyes volt Matyi. Remélem a második félévben kicsit szorgalmasabb lesz.

2012. január 17., kedd

Marika 20 hónaposGondoltam írok pár szót a csajszimról, aki szépen lassan "öregszik". Ő az utolsó babám, fura nézni, hogy milyen gyorsan nő és lassan 2 éves lesz. Aztán hamarosan ugye az is kiderül, hogy 2012-ben bölcsis lesz-e a kisasszony, avagy sem. Én beirattam őszre, mondván, hogy megyek vissza dolgozni, de a kórházban nagyon bizonytalan a helyzet. Eddig mindig kérdezgették, hogy mikor jövök vissza, most már csak néma csend van. Mindenki félti az állását. Persze én is, nem is szeretek ezen gondolkodni...

Szóval térjünk vissza inkább egy sokkal hálásabb témához, Marikához. Továbbra is eleven, értelmes és eszméletlenül vidám kiscsaj. Mindenkivel barátságos, közvetlen.
Paramétereket nem tudok róla, de az szinte biztos, hogy még mindig nincs 10 kiló, max. 9,5 körül járhat a súlya. Picike, de arányos, doktorbácsi szerint hosszú kiscsaj:-D Szerintem kicsi, legalábbis olyan aprócska a kortásai között. Most növeszti a felső szemfogait, az alsók már kinn vannak, asszem összesen 14 foga van. Nagyon keveset beszél, főképp csak állathangokat utánoz. Viszont mindent kitűnően el tud magyarázni a babanyelvén. Na azért van pár szava:
Anya
Apa
Ette = elvette
Thomas
Ba = baba
Szet = vizet
Yeah = igen (hogy ezt honnan vette?)
Amiben viszont nagyon ügyes, az az önálló étkezés. Teljesen egyedül tud inni pohárból, egyedül eszik, nagyon ritkán kér segítséget. Jobb kezes, itt a fényképezés és főképp a vaku miatt egy csomót ökörködött, közben bal kézbe is vette a kanalat. Kedvenc kajája a tészta persze, de nagyon szereti a spenótot és sokkal több főzeléket megeszik, mint anno a tesói. Így hét közben főzit készítek egy csomót, hétvégén van főképp tészta, vagy hús.
Imád autókkal játszani, Thomasozni, a kiskonyhájában főzni, bakugánokat gurigatni, duplólegóval építeni. Nagyon ügyesen tudja már egymásra rakni a kockákat.
Hihetetlenül édesen, gurgulázva kacag. Mindenhol csiklandós szinte. Szereti, ha simogatom a haját, puszikat adok neki, sokszor beleül az ember ölébe, de csak rövid ideig marad ott.
Nagyon sok dologban utánoz. Ha hajat mosok, akkor napokig látom őt is, ahogy egy flakonnal vonul és keni a hajára a képzeletbeli sampont. Szereti kenegetni a kezét, az arcát. Minden cipőt felpróbál, folyton ellopja a papucsom. Mindenkinek puszit osztogat, nyuszitól kezdve a haverokig bárki jöhet. Napjában 20x is hajlandó fogat mosni.
Nagyon szeret velem az ablakban álldigálni. Nézzük a szomszéd kutyákat és hangosan ugatunk:-D
Ahogy halad az év, egyre kevésbé lehet vele időben elindulni a fiúkért. Tudja, hogy akkor beszíjjazva kell ülni a kocsiban, a babakocsiban. Na ettől szenved, mert egyébként mint a higany folyton jár-kel jobbra-balra. Volt már, hogy az oviban fél pillanat alatt úgy eltűnt, hogy teljesen kész voltam. A harmadik csoportban találtam meg, ahol épp a babakonyhában tevékenykedett. Suliban kedvenc elfoglaltsága, hogy fel-alá rohangál a folyósón és hangosan sikít. Talán érthető, ha azt mondom, hogy a napom legnehezebb része, mikor a nagyokat elhozzuk az oviból és a suliból. Ha azon túl vagyunk, akkor már minden gyerekjáték itthon. Mostanában apa is sokat fürdette Marikát. Nagyon jóban vannak, szerintem a csajszi igen apás és bár sokszor kihúzza a gyufát, azért Viktort elég rendesen az ujja köré csavarta:-D
Idén szeretnék Mariskámnak jópár dolgot horgolgatni, remélem lesz is belőle tényleg valami:-D

2012. január 13., péntek

Tervek 2012-re

Sokat gondolkodtam, hogy kell-e nekem egyáltalán terv 2012-re. De asszem tényleg kell. Végignézegettem egy csomó blogoló keresztszemes, horgolós tervét és egyszer csak azt vettem észre, hogy a naptár hátuljába már megint listákat írok, hogy mit kell megcsinálnom és mi az, amit meg szeretnék csinálni és mi az ami, ja de jó lenne, ha még ebbe az évbe beleférne:-D Aztán elővettem pár 2011-es listám és kihúzogattam az elkészülteket, bekereteztem azokat, amiknek a közelébe sem jutott a tűm. Irtó sokat röhögtem közben magamon, pláne azért, mert néhol még azt is odaírtam, hogy a tervek szerint mennyi idő alatt készülne el. Hát szemet gyönyörködtető látvány lett volna a 2011-es elkészült munkák tablóm, az tuti:-DDDD

Na itt van az én tervem is, remélem nem túl nagyzoló, és remélem év végén a számvetéskor nem azt látom majd, hogy huh, de túlterveztem magam (megint);)

1. A Viktoromtól ajándékba kapott Russian Woman. Örülnék, ha ebben az évben be is fejezném.
2. Vermeer kép. Utoljára 2009-ben öltöttem bele pár x-et. Szeretném, ha legalább a feléig elkészülne, ami több mint 1,5 A/4-es lapot jelent.
3. Kannás RR befejezése. Két kanna hiányzik csak a kendőmről, amit tavaly visszakaptam, a felső sorban a 2. és a 4. Viszont már mindkettőt egyszer meghímeztem, így lehet, hogy inkább másik kettőt választok majd a kínálatból.
4. Csokibonbonos SAL. Ez a tavalyi szégyenfoltom, mert beneveztem az együtthímzésre, mindent be is szereztem hozzá Jucus kedves segítségével, de végül nem öltöttem bele 1 x-et sem. Na majd idén!!!
5. Lizzie Kate SAL. Ez mindössze márciusig készült el. Remélem idén az első 6 hónap készen fog csücsülni az anyagomon.
6. LHN teás-kávés. Ehhez is már ezer éve megvan minden cuccom. Csak neki kéne állnom. Most, hogy Anna befejezte és ismét belelkesültem, talán idén elkészül belőle pár darab! (Csak nagyon halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy ez a sorozat része volt a 2009-es tervemnek is:-D)

Szóval ez a 6 lenne a tervem. De közben agyaltam azon is, hogy vannak megkezdett sorozataim, pl. a Nimue Madaras, amiből az egyik már készen várja a párját, majd egyben szeretném őket kereteztetni (és de jó lenne hozzá a jégmadaras is). Aztán ott van a MillHill Capuccino, amihez még a Lattet jó lenne elkészíteni. Na és el ne felejtsem a M. van Scharrenburg babaköszöntőket, amiből eddig csak 1 készült el, holott négyből áll a sorozat. Na ezekkel mi legyen? MUK?

2012. január 9., hétfő

Mirabilia SAL készen

Kimostam, kikeményítettem és kivasaltam. A legutolsó művelet rendesen megizzasztott, annyit dolgoztam a vasalóval, hogy az csak na, de őszintén remélem, hogy a keretező még tud feszíteni a Mirabilia hölgyeimen, ugyanis ahol nagyon sok gyöngy van két egymás melletti nőcin, oda egyszerűen nem tudtam bejutni a vasalóval rendesen. Itt szárad a kanapén (még a képen is látszik, hogy hol vizes, azok maradtak a kissé gyűrött részek), olyan jó elmenni mellette, kicsit nézegetni amíg Marika még alszik. Utána feltekerem és elteszem pihenni a hölgyeményeket, meg kell várnom, amíg a keretezésre lesz anyagi "keret", mert ennek aztán olyat szeretnék, ami megszólal:-D

Mindössze 1 adat róla: 2008 októberében öltöttem bele az első x-et. Elég lassan lett készen...

2012. január 7., szombat

Mirabilia: Enchanted Mermaid (4)

Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ez a SAL-om átcsúszik 2012-re, de így történt. Valamiért képtelen voltam befejezni a múlt évben. Mindössze két napnyi munkát kellett csak beleraknom, vagy inkább 3 óra gyöngyözésnek kéne mondanom. Ez is már csak a sellő hajából hiányzó gyöngyöket jelentette. Nagyon szerettem csinálni. Ez a 9 nő igazi szerelemhímzés volt. Sokat nézegettem, elképzeltem hozzá vagy ezer féle keretet. Hétvégén igyekszem kikeményíteni, mosni, aztán hozom a fotót a teljes tablóról.

Na jöjjön a 9. nő, az Enchanted Mermaid készen: