Gyerkőceim életkora

2010. július 23., péntek

Nora Corbett: Bluebell (3)

Íme, eddig jutottam vele. Most jönne az a fázis, hogy szépen nedvesen kivasalom, aztán jöhet bele pár x waterlilies fonallal és sok-sok gyöngy. De a vasalóig még nem jutottam el vele, mert... mert nem... Igazából kéne hozzá egy hiányzó gyöngy a 10113, de sajna az Éva Kézimunkában nem kaphatóak a 10-es gyöngyök. Van esetleg valakinél elfekvőben? Vevő lennék rá!!!

A szárnya egy az egyben csupa-csupa kreinik! Állati fárasztó volt hímezni. Napi 1-2 szállal haladtam csak, de pompázatosan csillog a napfényben!

Maria van Scharrenburg: Water babaköszöntő


Körülbelül két hét termése ez a kisebb paca. Ez lesz Karcsié, mivel ő családunkban a skorpió és víz elem szülötte. A 4 babaköszöntő közül szerintem ez a legjellegtelenebb, de a színei csodásak. Sokat nézegetem szoptatás közben a borítóját a készletnek, fejben már a felét rég meghímeztem. Időbe tellett, mire rájöttem, hogy a baba térdei felett valószínűleg egy igazgyöngy látható, a popója alatt egy csigaház. Hogy a feje alatt mi van? Passz... lehetett volna egy szépen kidolgozott korall vagy valami más... Nameg miért is nincs rajta semmi hal? Mindegyik babaköszöntőn van valami állat, erről a legjellegzetesebb, a hal, hiányzik. Na mindegy, a végeredmény azért így is nagyon szép lesz!

Marika palacsinta


Tegnap este is sütöttünk - Karcsi szavaival élve - Marika palacsintát. Már napokkal korábban mondtam, hogy valamelyik nap csinálunk, így aztán folyton jött kicsi fiam és kérdezgette, hogy mikor is lesz Marika palacsinta. Ez a palacsinta igazából amerikai palacsinta névre hallgat, de ha már Karcsi ilyen jól átkeresztelte, akkor én is inkább maradok a Marika palacsinta elnevezésnél:-DD

A recept lelőhelye itt van. Mindössze annyit tennék hozzá, hogy az 1 teáskanálnyi só legyen nagyon csapott. A mi ízlésünknek az első adag nagyon sós volt. Én teflonos serpenyőben sütöttem elég magas fokozaton. Hogy jól szétterüljön a massza, érdemes rázni a serpenyőt. Villámgyorsan elfogy a 40 deka lisztből készített mennyiség! Túlzabálás esetén erős hasfájás jelentkezik!!!

2010. július 19., hétfő

Ajkán nyaraltunk

Majdnem két teljes hétig Ajkán voltam a srácokkal. Szerintem mindannyian nagyon élveztük. A fiúk kirobbanthatatlanok voltak a kertből, így nagypapa szinte non-stop kinn kertezett velük. Mivel van már az udvarban homokozó, mászóka, csúszda és hinta is, így volt elfoglaltság a srácoknak, nameg közben felfedeztek egy hatalmas dobozt a garázsban, ami dugig volta mi gyerekkori játékainkkal. Fura érzés volt belenézni a dobozba, nem is a nosztalgia miatt, hanem hogy ránéztem a játékokra, és tudtam azonnal, hogy melyik melyik, pedig mondhatom, hogy párat évtizedek óta nem láttam:-DD Néhányat közülük be is hoztak a házba a fiúk, irgalmatlanul dohszagúak voltak, de jót játszottak velük.
A nagy melegnek köszönhetően volt pancsolás is. Most már Karesz is bőszen vizezett, tavaly még csak kívülről locsolt, miközben gugolt a medence mellett. Akkor, ha beleraktam a vízbe csak állt és bőgött, de idén már minden vadulásban benne volt ő is. Hasonló változást tapasztalt Viktor a strandon is a legkisebb fiunknál. Egyébként fura, hogy Karesz ilyen óvatos duhaj, mert ha belejön a vadulásba, akkor meg már irtó nehezen fékezhető.Pár kép a kerti idillről:Nagyi irtó sokat főzött nekünk. Minden nap a fiúk kedvéért ment a konyhai menet. Szénhidrátot ettünk szénhidráttal, mindenki hízott egy kicsit. A lángos volt a kedvencem, ebben segítettünk is Karcsival egy kicsit. Az receptet ebből a blogból szereztem hozzá. Irtó finom lett, pizzaszeletelő helyett derelyevágót használtunk Karcsival:-DDVoltunk Veszprémben is, ahol húgomék kisfiát Misit ünnepeltük, aki június 12-én 2 éves lett. Tesómék sok vendéget hívtak, így 23-an szülinapoztunk a kis lakásban. Gondolom Tusiék sokat készültek a vendéglátásra, nem hiszem hogy az elmúlt időszakban ennyi ember megfordult volna egyszerre náluk. Jól fel is melegítettük nekik a lakást;) Misi jól bírta a nagy vendégsereget, állítólag az egész délelőttöt végigsírta, aztán egyszercsak abbahagyta, érezve, hogy itt most sokan fognak érkezni és mind őt ünneplik. Én személy szerint nagyon örültem neki, hogy tesómék úgy gondolták, hogy vendégekkel együtt ülik meg Misi szülinapját. Ott volt mindenki, aki időről-időre meglátogatta Mihálykát, így találkozhattam pár középiskolás és egyetemi barátnőjével is, nameg Ágotával, akinek a barátsága nagyon fontos a tesómnak. Itt van két fotó, amit a mama csinált a szülinapon:Amíg Ajkán voltunk, szinte senkivel sem találkoztam (a nagy hőség miatt csak este mentünk be a városba, így a kisgyerekesekkel a közös játszózás nap közben sajnos nemjött össze). Az első három napon a bátyámék kisfia, Benedek is átjött játszani. Ő nem az a leülős, társasozós, kirakózós típus, így a harmadik nap végére a szerepjátékokban, nagymozgásos mókákban már leginkább Karcsi volt a partnere. Miki szeretett volna tárasozni, sakkozni Benedekkel, de ő erre sajnos nem volt vevő. Benedek leadta a rendelést, hogy Miki mit építsen az új építőből, aztán ha kész lett a busz vagy teherautó, akkor jött és megnézte. A közben eltelt időben Karcsival rohangásztak, dolgoztak a munkagépekkel. Matyi a kisebbek játékába meg már csak akkor szokott becsatlakozni, ha kedve van. Akkor ő is tud egy kétéves szintjén mozogni, egyébként már igazi nagyfiúként elvonul, egyedül játszik, vagy jön beszélgetni.
Egyik este Matyi passzolta a szokásos "lesétálunk a belvárosba fagyizni és üdítőt inni" programot, otthon maradt a nagypapával. Apukám mesélte, hogy miután már jó ideje elmentünk mi többiek, egyszercsak Matykó megszólalt:
-Ugye milyen jó Nagypapa, hogy végre csönd van és csak olvasunk és senkihez nem kell szólni?
Mondta ezt az a gyerekem, aki körlégzéssel beszél, ha egyszer belejön:-DDÉn sokat pihengettem, volt is tejem bőven! Lényegében csak Marikával kellett törődnöm, mert a fiúkat a nagyi ellátta, nagypapa felügyelte. Így aztán ha szerencsém volt, akkor délután még aludtam is. Egyedül az esti menet volt az enyém, de aztán a mama abba is besegített, mert ha egyedül csináltam, akkor volt, hogy csak fél tíz környékén jutottam el oda, hogy na most leülök és szusszanok egyet. Fél óra pihi után felálltam és mentem az emeletre szúnyogot irtani, aztán szoptatni és már mehettem is aludni. Ha a mama is beállt fürdetni, akkor kilenckor már csend és nyugalom honolt a lakásban. Esténként hímezgettem, sőt gyakran délután is, közben Marika velem szemben ült a kis hordozójában és dumált nekem. Így a Bluebellt már csak gyöngyözni kell és Karcsi babaköszöntőjével is haladtam valamennyit. Majd mutatom, ha lesz rá időm. Sajna a két kicsi nem alszik egy időben. Marika délelőttönként szokott egy nagyobbat aludni, Karesz meg délután. Viszont az éjszakák nyugisak továbbra is. Marika leginkább a hordozójában vagy a babakocsiban alszik,a kiságy egyértelműen böki, folyton üvölt benne, kivéve este és éjszaka. Ja, és Karcsiról egy hete leszedtük a pelust. Ha figyelek rá és időben ráültetem a bilire, akkor napi egy baleset van átlagban, plusz a kaka, ami ugye még a bugyiban landol.

A fiúk kaptak egy csomó dolgot. Nagypapáéktól játékot, ruhákat. Én meg Viktort ruháztam fel sok-sok pólóval és ingekkel, még pizsit is kapott. Az én legnagyobb ajándékom pedig az volt, hogy amíg Ajkán voltunk, addig Rozika néni eljött hozzánk és csinált a lakásban egy nagytakarítást, így csodaszép rend és tisztaság fogadott, mikor visszajöttünk Budapestre.
Jó volt Ajkán, nagyon élveztem. Még augusztusban visszamegyek majd megint egy kicsit, de sajnos apukám akkor már nem lesz szabin.És itt a fotó a nagyszülőkről a négy unokával. Én béna ellenfényben fotóztam, de a kép így is igazán vidám lett!

2010. július 6., kedd

Kissé megkésett fotók a nálunk járt Nagypapáról és Tusiról

Most már többen voltak nálunk megnézni Marikát, de sajnos fénykép feledékenység miatt nem mindig készült. Járt nálunk apukám, de már nagyon régen, csak eddig nem írtam meg. Sajnos csak jött és ment, tehát igazi villámlátogatás volt, na de majd most bepótolhatja az unokázást, mert a tervek szerint teljes másfél hétre ellepjük a nagyszülőket ma estétől. Csak Viktor marad itthon, mert neki munka van. Remélem azért nem fogja magát halálra melózni (pláne mások helyett), hanem egy kis cincogásra is lesz alkalma.
Apukám irtó büszke az első lányunokára (aki egyben a hetedik kisunoka), egyébként is úgy hívják már magukat anyukámmal együtt, hogy a hétpróbás nagyszülők:-DDKopaszodásverseny. Tippelni lehet, hogy ki vezet? Naná, hogy a legkisebb:-DD
Aztán sikerült a húgomnak, Tusinak is eljutnia hozzánk. Irtóra örültem neki, kicsit féltem, nehogy valami közbejöjjön és halasztani kell a látogatást. Szerencsére minden kedvezően alakult, Misi irtó rendesen végigaludta a látogatási nap felét otthon, szóval apukájának nem volt annyira nehéz dolga;) Nálunk sem volt egy beteg sem, hogy valami friss vírust szállíthasson haza a tesóm. Itt is aludt, de amíg fenn volt, addig a srácaim szabályosan ellepték őt. Remélem jól érezte magát nálunk Tusi, hamarosan megint találkozunk, majd akkor megkérdem. Beszélgettünk sok-sok dologról, de nagyon repült az idő. Meghallgathatta Viktor gitározását, lakásvásárlási mizériánkat és persze pletykálkodtunk is. Fotó szinte az utolsó pillanatban készült, indulás előtt, mikor Marika reggel ébredt. Nekem a második a kedvencem, pláne azért, mert Tusinak is van varázsujja!!!;)

Marika ajándékai

Nemsokára indulunk Ajkára, de még két bejegyzéssel adós maradtam. Gyorsan pótolom, de főképp a képekfognak dominálni, a szövegelést most rövidre veszem.

Íme hát a már korábban is említett ajándékok. Az első csomagot Katától kaptam, ami a Magyar Posta útvesztőjében majdnem elveszett, de végül szerencsésen megkerült. Kata! Még egyszer nagyon köszönjük, még soha nemkaptam hardangeres ajándékot, nagyon szép és hát főleg RÓZSASZÍN!!!:-DDA másik csomagot Évitől hozta a postás. Mostantól nekem is van kendőm (tudom, hogy valami baktus névre hallgat, de én Évi-kendőnek hívom), Marika meg megkapta élete első kis kardigánját. Már volt rajta azokban a nagyon szeles napokban, de félek, mire újra ráadhatnám már kicsike lesz rá. A modell sajna semmi kincsért nem akart nyugton maradni, de azért azt a képet is mutatom;)Na és jöhet még egy extra kép legkisebbemről. Mostanában így alszik reggelenként a mózesében:-DD

2010. július 2., péntek

Négy elem

Ha én lennék Mr. Collins a Büszkeség és balítéletből, akkor így tudnám megfogalmazni:
-Hihetetlen, már-már csodálatos felfedezésre jutottam a mai nap során!
Sosem adtam semmi horoszkópos témára... Na jó, annyit azért igen, hogy bizonyos csillagjegyű gyereket nem akartam, dehát ebben nem nagyon volt válogatási lehetőségem, mert a családtervezés nem erősségünk:-DD

De az ma nagyon meglepett, mikor végignéztem a gyerkőcök születési adatait, hogy mindegyik más-más elem szülötte. Matyi a tűz, Miki a levegő, Karcsi a víz és Marika a föld. Szerintem ez a felállás a legjobb indíttatás ahhoz, hogy tényleg nekiessek az MVS babaköszöntőknek. Irtóra jó lenne mind a négyet ott látni a falon. Régi nagy kedvenceim, a földet még anno meg is vettem. Szóval első körben be kéne a hiányzókat szereznem, aztán felizzítani a hímzőtűmet, amit végre a héten újult erővel (rém keveset, de mégis több mint a semmi) felkaptam. Úgyhogy hiába gyűjtögetünk, erre mindenképp szánni fogok egy keveset, majd valahol lespórolom... Mondjuk a telefonszámlán:-DD Az telefont úgyis olyan ritkán használom, felvenni meg szinte sosem szoktam, mert az esetek nagy részében egyszerűen mire odaérek már nem csörög, vagy esélyem sincs felvenni mert épp szoptatok, vagy pelenkázok; vagy épp lenne rá esélyem, de négy gyerekből egy bőg és kettő kiabál. És ilyen körülmények közé szeretne az ingatlanos érdeklődőt is hozni? Na de ez már más téma... Emiatt úgyis dühös vagyok, megérne egy bejegyzéstmár a lakástémánk, ami sehogy sem áll.

Tehát itt a négy babaköszöntő, amiket imádok (ha jól emlékszem Hesztia is:-DD) és gondolom szinte mindenki ismeri:
És itt van hozzá a négy "baba" is:-DD Ezt a fotót most nem hagyhattam ki;)