Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. július 17., péntek

Könyv tervek 2009-re


Tegnap nagyon bal lábbal keltem fel, estére minden erőm el is fogyott. Csak ültünk Viktorral (akire remélem annyira nem sugároztam át fenemód nagy jókedvemet) és néztük a Csillagok háborúját a Film+-on. Ő azt hitte miattam nézzük, én azt, hogy miatta;) Végül úgy tizenegy után valahogy kezdtem helyrerázódni, de akkor meg már álmos voltam nagyon.

Mivel nem hímzek, nem varrok, így szabaidiőmben most főképp olvasok. Nem túl sokat, hisz csak akkor van rá időm, ha békén hagynak. Ez az első olyan nyár, amikor Miki már nem alszik délutánonként és két nagyobbik fiam felváltva vergődik itthon, hogy mit is csináljunk. Hiába minden próbálkozásom, hogy társasozzunk együtt, hogy meséljek, ők minden délután azt várják, hogy korlátlanul számítógépezhessenek. Ha ez a számításuk nem jön be, akkor addig vergődnek, amíg legszívesebben üvöltenék velük. Általában elzavarom őket játszani, de Matyi elég genya tud lenni, és hamarosan Miki bőgve jön ki a szobából:
-Anya, a Matyi... - és zokog.
Matyi másik kedvenc gonoszkodása, hogy direkt ordít délután, mert tudja, hogy akkor felébreszti Karcsit az alvásból. Na, tegnap Matykó Laci barátjánál volt, így csak Miki maradt itthon. Első körben persze arra vazírozott, hogy Matyi számítógép idejét is ő játszhatja végig (fejenként fél óra a játékidő). Hamar rájött, hogy erről szó sem lehet. Utána kártyáztunk, aztán társasoztunk, aztán közöltem vele, hogy most egy kicsit játsszon magában. Negyed órás aktív vergődést nézhettem végig. Ez a fejenállok a franciaágyon résznél kezdődik, aztán fekszem a földön és nézem az ujjaimon át egészen az anyaanyaanyaanya ismételgetésével fejeződik be. Végül letettem egy kicsit aludni, mondván, nem látok benne egy fikarcnyi energiát sem a játékra. Fél órát benn vergődött Matykó ágyán, aztán kijött, hogy ő most egy ki BabaTv-t nézne. Na asszem itt ment el a tegnapi naptól végérvényesen a kedvem.
Nade ma már ma van, nyissunk új lapot, örüljünk annak, hogy mindjárt itt a hétvége!!! Remélem holnap apa megfogja mindhárom fiát és kimegy velük a játszóra én meg takaríthatok.

De hogy valami értelmes dologról is szóljon ez a bejegyzés, összeírtam, hogy melyik könyveket szeretném elolvasni még idén. Valszeg hímzésügyileg a kezem eléggé behatárolja a dolgot, szóval az ott összeállított 2009-es terveimet szépen áttolom későbbre és csak az RR-ekkel fogok haladni.

Tehát a 2009-es könyvlistám mindenféle fontossági sorrend nélkül:
1. Ugo Pirro: A fiam nem tud olvasni (Mindjárt befejezem, nagyon tetszik.) - Egyébként anyukám ajánlotta nekem.
2. Frances Mayes: Napsütötte Toszkána - Sógornőmtől kaptam karácsonyra tavaly. A filmfeldolgozását láttam, nagyon tetszett.
3. Nagy Bandó András: Sosemvolt Toscana - Egyszer már nekifutottam, csak akkor nem volt erőm beteg emberek sorsáról olvasni, így letettem. Na majd most! Ezt is anyukám ajánlotta.
4. Galsworthy: A Forsyte Saga - Ebbe középiskolás koromban beletört a bicskám. Most Amilgade oldalán olvastam róla újra. Na majd meglátjuk, hogyan alakul a viszony:-DD
5. C. Paolini: Eragon, Elsőszülött, Brisingr - Igazából csak azutolsó kötetet nem olvastam még belőle, de annyira nem emlékszem az előzményekre, hogy úgy szeretnék ennek nekiállni,ha elolvastam az első két kötetet.
6. Huxley: Szép új világ - Jó ideje nézegetem a polcon, rövid, valszeg amolyan fogorvosra várakozós könyv lesz majd.
7. Jókai Mór: Egy magyar nábob - Ennek a könyvnek apropóját az adja, hogy Szabadkígyóson játszódik, vagyis Újkígyós mellett, ahonnan Viktorom származik.
8. Szabó Magda: Az a fényes szép nap
9. Szabó Magda: Katalin utca
10. Malgorzata Musierowicz: A hazudozó - Szintén tinikori olvasmányom.
11. Salvatore: Sötételf trilógia, nameg ameddig a folytatásokkal jutok
12. Lauren K. Hamilton vámpíros könyvsorozatának az első része és ha tetszik a folytatás. Nade melyik az első kötet? Még TJ ajánlotta mindenkinek Mariann blogján. Akkor felírtam a nevet, hogy na mindenképp belekukkantok egy könyvébe, mert nekem tetszenek a vámpíros sztorik. Ha valaki tud, segítsen címet mondani is hozzá, nem szeretném a negyedikkel kezdeni! Köszi!

13. Minden amit nem bírok letenni és amivel bővülhet a listám:-DD

2 megjegyzés:

  1. Bővíteném a listádat: Varga Domokos: Kutyafülűek cimű könyvével. Érdemes!!!!!

    Egy könyvismertető, nem én írtam:
    VARGA Domokos

    KUTYAFÜLŰEK

    A kötet tizennégy írást tartalmaz. Akikről a novellasorozat szól, már maguk is gyakorló szülők, akik a nyolctagú Varga család boldog gyermekeiként másként váltak felnőtté és szülővé, mint azok, akik látszólag egyszerű, mégis bonyolult és rejtelmes gyermekkorukban kevesebb szeretetet kaptak, mint ők. Gergő, Kisdomi, Andris, Panni és testvéreik történetei egy családi krónika lapjai, mégsem privát ügyekről szólnak az apa feljegyzései, hanem lélektanilag is pontos, érzelgősség nélküli előadásai a lenyelt forint történetének, a szerencsés kimenetelű tűzrakásnak a lakásban, a gyerekek aranymondásainak, szokásainak, különféle csínyjeiknek. Apró cívódások, irigykedések, féltékenykedések és kibékülések, a kitörő életkedv megnyilvánulásai sorakoznak fel egy "családi demokrácia" mindennapjaiban, ahol nincs előjog és kedvezmény, ahol minden gyerek ugyanazt a gondoskodást és szeretetet kapja. Ám mégsem idealizált, családi fotoalbumba való helyzetképek Varga Domokos írásai, hanem a családi élet egészét mutatják be gondjaival, kisebb konfliktusaival, a gyereknevelés művészetének lélektanával együtt, nagy elemzőkedvvel, megfigyelőkészséggel és finom humorral rajzolva.

    VálaszTörlés
  2. Bevallom őszintén Szabó Magda Katalin utcáját nem tudtam elolvasni. Kétszer futottam neki, kétszer tettem le.
    Kíváncsi vagyok, neked tetszeni fog-e.

    VálaszTörlés