Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. június 18., csütörtök

BHRG Alapítvány, TSMT I. torna

Na ez megint egy pótólt bejegyzés, de nem szeretném, ha nem lenne ennek az akciónknak nyoma. Szóval már vagy egy jó hónapja bejelentkeztem Mikivel a BHRG Alapítványhoz, hogy nézzék meg a mozgását. Enikő néni, a logopédusunk küldött el minket erre a felmérésre, mert szerinte nem alakul elég jól Miki beszéde a foglalkozások ellenére sem. Állítólag a torna, és a beszédfejlődés szoros kapcsolatban van egymással, szóval én is úgy voltam vele, hogy elmegyünk, vesztenivalónk nincs. Ha meg segít, akkor csak örülünk!

Anyukám eljött segíteni, mert az aznapi programunk eléggé összesűrűsödött. Tízre mentünk a tornára, fél háromra logopédushoz és este hatra meg Proetz kezelésre. Most vagy mindre elrángatom Karcsit is, ráadásul az esti programra megint 3 gyerekkel kellett volna menni és legutóbb 1 óra alatt értem át a Lágymányosi hídon. Hihetetlen tempóval araszoltunk, kettesbe csak a híd másik végén tudtam felváltani. Ráadásul le volt zárva a Lurdy lehajtója, én álltam a tömegben és mentem tovább a Hungária körúton, már alapban vagy negyed óra késében voltunk. Ha nem ül hátul a három gyerek biztos bőgtem volna, így viszont kénytelen voltam kibírni, csak mondtam, hogy most néma csönd és semmi hülye kérdés, mert anya idegbeteg. Végül az Üllői úti leágazónál fordultam meg tök szabálytalanul U alakban. Fél órás késéssel futottunk be aznap a doktornénihez és megfogadtam, hogy legközelebb garantáltan tömegelek...

Nade visszatérve a tornára. Mama itthon vigyázott Karcsira, Matyi suliban volt én meg elindultam Mikivel. Koppra ott is voltunk, kicsit várnunk kellett, addig tanulmányozhattam egy háromgyerekes családot, ahol a szülőknek semmi tekintélyük nem volt. A gyerekek krisztustalanul viselkedtek és a szüleik hiába kiabáltak, kértek, ütöttek, semmi hatása sem volt. Csak sasoltam! Szerencsére sorrakerültünk, mert Miki már kezdte kérdezgetni, hogy mi a baj az egyik kisfiúval... A leány, aki felmérte Mikit szimpatikus volt. Először töviről-hegyire végigkérdezett engem a terhességről, Miki betegségeiről, a kivizsgálásokról, logopédusról, hallásébresztésről. Addig Miki kirakózott, kockázott, autózott. Aztán jött a teszt jellegű felmérés. Én ezt nem éreztem olyan meggyőzőnek, mert többször volt az az érzésem, hogy Miki nem is értette meg a feladatot, szerintem több esetben nem is mondta el jól a csajszi az instrukciókat. Lehet, hogy a feladatot egy 6 éves fogja, de egy enyhén süket 4 éves szerintem nem fogott mindent. Sok-sok feladatot végigcsináltunk, volt olyan is, amit Miki velem csinált meg, mert a csajsziban nem bízott és pl. nem volt hajlandó elengedni, bízva abban, hogy majd megtartják... Végül azt az eredményt kaptuk, hogy az összehangolt mozgása nagyjából szinten van, megfelel a normálisnak, viszont a váll-nyaki öve nagyon gyenge. Kaptunk egy spéci tornát, amit itthon kell majd csinálnunk. Amolyan 8 hetes ütemtervet kell végigcsinálni, ha megjöttünk a nyaralásról, akkor kezdjük is. Már beszereztük hozzá a gördeszkát, már csak a nagy labdát kéne, ami laza 60 cm átmérőjű. Hogy örülök neki, hogy még ezt is be kell passzírozni a lakásunkba! Dehát a cél érdekében mindent!

Na jó, bevallom, kicsit csalódott voltam, valahogy zavar, hogy mindig az derül ki, hogy Mikivel itt is, ott is van valami kis gebasz. Annyira imádnivaló kiskölyök, olyan jó lenne, ha valaki végre azt mondaná, hogy úgy jó, ahogy van! Mama is szkeptikusan állt hozzá az egészhez, úgyhogy utánaérdeklődött és ő is azt a felvilágosítást kapta, hogy vegyük komolyan, mert tényleg jó ez a torna nagyon. Furának hangzik, hogy Mikit majd pokrócban Zsipp-zsuppoztassuk, de tényleg ezt kell csinálni. Szóval két hét múlva kezdünk tornázni és majd mondom, hogy milyen eredményeket érünk el!

Megvolt az utolsó logopédiai kezelés. Nyáron nekem kell majd Mikit nyüstölnöm. Igyekszem vele kétnaponta logopédusozni, sokat dícsérem, hogy érezze, milyen ügyes.

Az utolsó Proetz kezelésünk is megvolt. Júliusban lesz egy komplett hallásvizsgálat, ddig lámpázunk napszemüvegben, melegítjük a fület, esténként leszívom az orrát orrszívó porszívóval, bár már tényleg semmi sem jön belőle. Már van levegő a fülében, szóval alakulunk, használt a Pisze orrballon (csatolok is róla egy képet). Viszont ez a vacak szeles idő nem tett jót,a héten másodszorra panaszkodott a fülére. Szerencsére egy kis panadoltól jobban lett a fül. Ha hétvégén megint előjön a fülfájással, akkor bejelentkezem a doktornénihez jövő hétre.

2 megjegyzés:

  1. Miki olyan szép és kedves kisfiú. Ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  2. Alakulni fog ez, hidd el, és tüneményes a kisfickó!!!! A nagy labda meg tök jó, nekem az van a számitógépnél szék helyett, Andris is cipeli, lábtartónak is jó és Andris imádja, ha rugózunk rajta.

    VálaszTörlés