Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. február 13., péntek

Gyors körkérdés

Lesz még ma más bejegyzés is, majd ennek a kérdésnek is megírom az apropóját. De most gyorsan a lényeget csak, mert estig nem nagyon lesz időm a gép elé ülni.
Kérdésem a következő, és nagyon örülnék ha minden erre tévedő, otthon gyermekét nevelgető ismeretlen is válaszolna:

-Ha megkérdeznék, hogy a gyerekek mellett otthonról végezhető munkában hány órát tudnál hetente bevállalni, te mennyit mondanál? Számokkal- adatokkal kell dolgozni, tehát az kizárt, hogy épp uzsiért nyaggatnak és felugrasz, később folytatod stb.

Köszi előre is mindenkinek a választ! Kíváncsi vagyok, hogy én mennyire mérem fel reálisan a helyzetet...

19 megjegyzés:

  1. Szerintem ez sok mindentől függ. Pl. mekkorák a gyerekek, besegít-e a párod a gyerekek körül és a házimunkában...

    Én egy kétéves és egy négyhónapos mellett, segítőkész apucival a háttérben 15-20 órát be mernék vállalni.

    (Adatokkal dolgoztam, tehát valamennyire fel tudom mérni, hogy az nem mindig gyerekbarát elfoglaltság.)

    VálaszTörlés
  2. Én nagyjából ismerem a helyzetedet, legalábbis ami a gyerekek korát és az apuka munkaidelyét illeti :)
    Ha szét lehetne bontani napi 2*2 órára, akkor megkockáztatnám a 4 órát. De számolni kellene vele, hogy ez olykor csak este tudnám végezni... Nem tudom mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy este már csak a családdal, és a pároddal legyél. Mert munka szempontjából talán ez lenne a legcsendesebb időszakod...

    VálaszTörlés
  3. Én nyugodt szivvel max heti 10-14 órát vállalnék be. És szerintem jó eséllyel csak este tudnád csinálni, főleg ha nem felállós meló.
    De mondjuk ezt hozzá kell tennem, hogy én nem merném a délutáni alvást bevállalni munkaidőnek, mert hát az őszintén szólva nálunk lutri.
    Saját munkakörömben viszont lehet, hogy többet is be mernék vállalni, de valószinűleg nem vezetne jóra. (Én eddig ha elvállaltam valamit, akkor tuti fix volt, hogy akkor nem aludtak, akkor voltak betegek, vagy tudomisén, és tiszta idegbeteg módjára csináltam.) Mármint felőrülné szerintem az embert hogy a gyerekmentes időben a melót kell hajtania.
    Viszont ha pénzszükség van, akkor a muszáj nagy úr.

    VálaszTörlés
  4. Napi két-három óra, tehát heti max. 15.
    Nekem nincs segítségem, a férjem hajnalban megy és késő este ér haza, tehát ő nem tud foglalkozni a gyerekekkel, így én ennél többet nem mernék bevállalni.

    VálaszTörlés
  5. Mielőtt megnéztem a hsz-eket végiggondoltam. A 2x2 óra nponta szerintem is vállalható lehet. Nekem ott van még a hajnal, ha valamit nyugiban akarok csinálni 5-kor kelek és 7-ig igyekszek befejezni,mert akörül kel a bogárka.Ne ismerem a gyerkőcök napirendjét, de én be merném vállalni a délutáni alvást is, mert a másfél-két órát mindennap hozza. Ha mégsem akkor még mindig ott az este.Persze azt nem tudom meddig bírnám, de ez azt hiszem a motivációtól függ leginkább.
    Jó mérlegelést:)

    VálaszTörlés
  6. Én napi 2 órát vállalnék biztosra, úgy talán nem menne más rovására. Ezt 3 gyerekre, meg egy későn hazaérő férje számoltam, meg egy elég nagy háztarsásra némi anyós segítséggel.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Tényleg sok mindentől függ. Szerintem is a napi 4 óra megoldható (és egyébként a gyerekek hamar alkalmazkodnak ám, én pl. ritkán viszem haza a munkát, de most már a négyévesem is simán veszi, ha azt mondom olyankor, hogy most ezt meg kell csinálnom, és majd utána tudunk játszani, addig autózik egyedül, nézi a mesét nélkülem stb.) És ha nem nagy az alvásigényed, és éjszaka is lehet csinálni a melót, akkor akár lehet többet is...

    VálaszTörlés
  8. Én is számokkal, adatokkal dolgozom pénzügyi területen, két izgő-mozgó lány mellett (4,5 és 2,5 évesek) napi 2*2-2,5 órát be mernék vállalni. Délelőttre, és délutáni alvás idejére, esetleg ha marad, estére elosztva.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem a napi 2*2 óra kivitelezhető lehet. ;-)

    VálaszTörlés
  10. Heti 20 óra simán.... hozzáteszem, nagyon valószínű, hogy legtöbbször éjjel dolgoznék.

    VálaszTörlés
  11. en neha csinalok ilyen munkat + ferjuram szamitogepes munkait csinalom( szamlak keszitese, arajanlat). hataridos munkakat csinalnal??
    en altalaban delelott csinalom, mert a gyerkocok meg nyugisak, es A alszik egy kicsit, ami munka marad az este a gyerkocok agybamenetele utan.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem napi 2 óra, ha ez állandó munka lenne. Ha több, akkor pár hónap múlva elfáradnál, pláne, ha megbetegednek a gyerekek. Kimaradhat a délutáni alvás, és ha este folytatod, akkor nem alszod ki magad.

    VálaszTörlés
  13. Napi 3 óra szerintem megoldható. Kíváncsi vagyok, mire jutsz!

    VálaszTörlés
  14. Most mit mondjak? Andris mellett néha napi 8 óra simán belefér, néha meg fél sem. Tegnap éjjel alvajárt például, ma vissza is tettem a kiságyrácsot.

    VálaszTörlés
  15. Szia Dora,
    Szerintem 2 ora realis lehet naponta, ha nincs segitseged otthon.
    (Remelem nem 2x jelenik meg, mert az elobb irtam hossyabban...:( es elszallt.)
    P.s.: Ha nem banod neha olvasgatlak:)...
    Judit

    VálaszTörlés
  16. Köszi csajok a sok hozzászólást. Én amolyan heti 10-12 órát tartottam reálisnak, ami még a házimunka plussz három gyerek mellé befér. Látom, azért többen lennének merészek.

    Igazából még csak a kérdés hangzott el, hogy ha arról lenne szó, vállanám-e a melót otthonról. Én nem zárkóztam el, de ahogy utánaolvasgattam, ugrana a Gyedem, mert csak Gyes mellett lehet bármilyen melót vállalni. Azt viszont kötve hiszem, hogy mint közalkalmazott ilyen csekély heti elfoglaltsággal jobban keresnék, mint ha Gyeden maradnék... Szóval sok lesz még itt a kérdés...

    VálaszTörlés
  17. én jelenleg is csinlok adatrögzítős munkát, ami mellől nem igen lehet felugrálni. miel nekem este 8-kor már ágyban vannak a skacok, napi 4 óra amit átlagban csinálok. mert ugye csak 8-12 ig este. Néha hétvégenként ha apa itthon van, akkor még délután is belefér 2 óra amig alszanak. Persze ez nem bejelentett munka....

    VálaszTörlés
  18. azt mondjátok meg, hogy lettem én Luca-Csenge??????

    VálaszTörlés