Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. május 13., kedd

Fantasy




Néha-néha eszembe jut és olyankor ismét a kezembe fognék pár kötetet. Vannak kedvenc könyveim, amiket sokszor képes vagyok elolvasni. Hogy mik lennének ezek?
- Tolkien: Gyűrűk Ura
- May: Winnetou
- Austen: Büszkeség és balítélet
- Fielding: Bridget Jones naplója
- Fielding: Mindjárt megőrülök
- Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
- Vass Albert: Szinte minden
Van még egy sorozat, amit már párszor végigolvastam, de nincs még ott a polcomon. Ez lenne a sötételf trilógia és persze a folytatás sem hagy hidegen. Kisebb hézagokkal azt is sikerült már innen-onnan kölcsönkapnom, de a legizgalmasabb az első három kötet. Talán más is olvasta már Drizzt Do'Urden kalandjait. Kicsit sötét világ, inkább nagyon, de annyi fantázia van az egész történetben, hogy az valami hihetetlen. Az író R.A. Salvatore és a trilógia első három kötete: Otthon, Száműzött, Menedék. Mint azt egy fantasy könyvesboltban nemrég megtudtam, a második kötetet országszerte képtelenség beszerezni újonnan, talán csak antikváriumokban szerezhető be. Hétvégén rászakadtam a netre, de sehol sem láttam megvásárolható példányt belőle sajnos. Szóval aki erre jár és rendelkezik egy ilyen kötettel és még akár el is adná nekem, ne habozzon, írjon!!! Árban megegyezünk!

Pár szót fantasy múltamról. Szerepjátékot nem játszottam soha. Én csak a számítógépen keresztül kalandoztam az Elveszett Világban (ev) vagy két évet. Néha már olyan szinten függő voltam, hogy majndem a vizsgáim bánták az egyetemen. Volt egy kedves karakterem, akit hosszasan munkával fejlesztettem fel egész jó szintre minden segédprogram nélkül manuálisan. Voltak, akik ezen teljesen elhültek, de így talán már érthető, hogy miért volt olyan időszak, amikor napi 8 órát ültem lenn a koliban a számítógépteremben és játszottam ev-t. Deryl, a karakterem tünde mágus volt, amolyan középszintű. Van férje is, szintén mágus, szintén tünde, a neve Cyan:-D Imádtam ezt a világot, néha még a munkahelyemről is beléptem játszani (piruló arc). Mára már a címet sem tudom, de nem is baj... A fantasy iránti szeretet megmaradt, minden hasonló témájú film és könyv lebilincsel.

8 megjegyzés:

  1. Dóri!

    www.antikvarium.hu :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Meg is néztem. Elő lehet rá jegyezni. Meg is teszem. Vajon hány fős a lista eddig?:)

    VálaszTörlés
  4. Hát...nem tudom. De van egy fantasy könyvesbolt, webáruházzal, ott a 2008-as újranyomásra lehet előrendelni.

    VálaszTörlés
  5. Az melyik? Én ilyet nem találtam.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként honnan vagy te ilyen jól informált? Csak nem szerepjátékoztál?

    VálaszTörlés
  7. http://www.fantastic-book.hu/

    Nem én, apa, csak tudod, a google... :D

    VálaszTörlés
  8. Ja, google. Pedig tegnap én is néztem ott, de csak a Salvatore névre kerestem rá.
    Köszi a címet!

    VálaszTörlés